söndag 23 mars 2014

Spring break

Så har ännu en vecka gått - i rasande tempo. Jag har spelat tennis några gånger - både med Pondok Indah-gänget samt tagit lektion hos Elsa som arbetar som tennistränare när hon inte spelar tennis med detta gäng.


I onsdags var det hej då-middag för Tina som flyttar hem till Sverige i april. Nästan hela bokklubben var med - det var bara Kristina och Birgitta som saknades. Vi var på den turkiska restaurangen Turquaz och fick ett eget tjusigt rum att sitta i. Och maten var så god! Man hade med sig eget vin och det gick åt några buteljer.


Tina fick ett Jakarta-collage av oss - så att hon inte glömmer varken oss eller alla typiska Jakartamotiv som fotografen Simon har fångat och klippt ihop så tjusigt.


I fredags var Chrille och jag på stand-up och såg två olika komiker. Den ene var katastrofdålig och vi alla i publiken satt riktigt och skämdes å hans vägnar. Den andre var jättekul. Chrille har annars spelat golf hela helgen -  i lördags med chefen och idag med The Dogs. Vi andra har roat oss på egen hand. Vi var på Union och käkade lunch igår.


Jag åt en bakmie ayam med anklever, svamp och kyckling. Det är en soppa och man ska hälla på buljongen som serveras i en separat liten skål. Så gott!


Union är Hugos favoritrestaurang i Jakarta. Sen åkte jag och Sara ut och shoppade - både på PIM och i en outletaffär eftersom hon behövde nya shorts bland annat. Vi hittade flera fina saker till oss båda.


Det blev restis även på kvällen då vi åt middag på en annan av våra favoriter just nu. En japansk restaurang på Lippo Mall där maten kommer in otroligt snabbt. Det var bra eftersom vi bara hade en halvtimme på oss innan bion började. Vi såg filmen The Monuments Men som var helt OK.


Idag söndag har vi slappat på Kristal mestadels. Vi gick en promenad bort till huset och tog tid på hur lång denna promenad är. Vi gick kanske inte den kortaste vägen - jag ville visa barnen den ur trafiksynpunkt säkraste vägen och då tog det nästan 20 minuter att gå mellan skolan och nya huset. Vi får nog leta efter en kortare väg. De måste gå över den trafikerade Jalan Terogong, men skolan har en säkerhetsvakt som står där hela dagarna och hjälper alla elever över gatan.


Vägen lämpar sig bra för cyklig i alla fall. Då tar det bara några minuter att komma till skolan. Barnen har cyklar med sig från Sverige som de ännu inte har använt här i Jakarta. Cyklarna är nu inlämnade på service så de kommer att vara i topptrim. Skolbussen är dessutom betald till sommaren så ungarna behöver varken cykla eller promenera ännu på ett tag.


Man går förbi en kyrka bland annat.


I Pondok Indah finns många stora hus. Man får inte gå och flascha med mobiltelefoner här tydligen då folk har blivit av med sina då de har varit ute och gått. Det finns killar på motorcyklar som letar efter lämpliga offer i detta område.


Vårt lilla område är inhägnat för att utestänga genomfart på smågatorna. Avspärrningarna används som uppställningsplatser för små mobila restauranger och affärer.


Nu är det en vecka kvar tills huset skall vara klart invändigt och vi ska flytta in. Så här såg köket ut idag.


Bilden nedan är tagen från köket ut mot matsalen och vardagsrummet. Poolen syns till vänster.


Poolen behöver en rejäl rengöring också.


Vardagsrummet.


Badrummet i Saras rum är inte klart.


I Hugos rum såg det mer färdigställt ut.


Det finns ett stort badkar i the master bedroom.


Det kommer att bli träbänkar under alla handfat.


I gästrummet återstår mycket jobb.


Det kommer att bli tak över takterassen.


Nu håller vi tummarna för att arbetet i huset den kommande veckan går bra. Nästa måndag åker vi nämligen direkt från flygplatsen till huset. Då kommer några killar från flyttfirman och hjälper oss att få alla saker på plats.

Det är spring break nästa vecka och vi reser bort på torsdag och Chrille har fått ledigt från jobbet. Nästa måndag är det helgdag också så vi får en långhelg tillsammans.

2 kommentarer: