söndag 30 oktober 2011

Halloween

Äntligen fredag tänkte jag när vi hoppade in i bilen sent på fredagseftermiddagen. Jag hade då hämtat Sara och Hugo från simningen respektive basketen. Vi kom dock inte så långt. En galning som bor på den lilla återvändsgränden vid en av skolans grindar hade tröttnad på biltrafiken till och från skolan och låst en bom mellan gränden och gatan ut i området. Vi var kanske 20 bilar som inte kom någonstans. Vakten i skolan vägrade dessutom att öppna skolgrinden. Vi var några arga morsor. Gubben vägrade ge sig. Efter kanske 30 minuter kom polisen och först då låste han upp sitt hänglås.

Tydligen är det inte första gången denna man gör så här. Sist stog han och skjöt varningsskott upp i luften med en pistol. Han är gammal yrkesmilitär. Det känns ju inte så tryggt att han ska bo så nära skolan.




När vi väl var ute hämtade vi upp Maja och körde tjejerna till Katherine. De skulle ut på 'trick or treat' i Pondok Indah. På ett mycket organiserat sätt. Det fanns en lista på 32 hus som var beredda att ta emot små utklädda barn. Mestadels amerikaner misstänker jag för vissa hus var riktigt utspökade. Katherines mamma körde tjejerna från hus till hus.


Sen hade de sleep over hos Katherine.


Hugo hade Halloween-party i skolan under tiden. Han gjorde succé med sin utklädnad enligt honom själv.


Eftersom vi var barnfria tänkte jag och Chrille ta en stilla middag ute på stan. De planerna grusades snabbt då vi anslöt till flera av hans kompisar var ute på After Work. Vi började på Loewy's som är ett schysst ställe inne i stan som känns som en fransk brasseria. Sen åt vi barbecue-middag på en koreansk restaurang där man satt vid låga bord i privata små rum. Vi blev utstädade därifrån när restaurangen stängde redan vid 22-tiden. Koreaner äter tidigt.

Vi åkte därför vidare till nattklubben CJ's på Hotel Mulia. Ett schysst ställe även det med publik i vår ålder. Det blev en sen kväll med mycket dans. Jättekul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar