söndag 9 oktober 2011

Kalimantan

Äntligen semester. Denna gång på Kalilmantan som malaysierna och indonesierna kallar Borneo. Vi kom fram sent igår kväll och hade lite strul med rummet. Det första rummet vi fick luktade mögel och vi fick ta ett annat rum den första natten och byta till rätt rumstyp idag. Vi tänkte gå ner i baren och ta en drink när barnen hade kommit i säng, men allt var stängt. Klockan var då 00:30.

Hotellet är i alla fall jättefint. Det ligger ca 45 minuter norr om Kota Kinabalu in the middle of nowhere. Stranden är mycket fin och så även poolområdet.



Det har varit sol på förmiddagen, mulet på eftermiddagen och ikväll har det regnat. Men eftersom vi är så nära ekvatorn är molnen på himlen en välsignelse.


Hugge är småförkyld och har vilat mest idag. Sara har också vilat- båda barnen har kört hårt de senaste dagarna och är i stort behov att bara få vara.


Jag och Chrille gick ut och spelade golf på hotellets bana på eftermiddagen.


Banan är svår som tusan. Det är tajt och det finns vatten på varenda hål. Ofta längs hela hål. Vi fick därför inte ihop så många pinnar var idag. Men matchen slutade oavgjort så vi spelade lika dåligt.

Men banan var så häftig med tät djungel inpå bitvis.


Djurlivet är rikt också. Vi såg utterliknande djur som fiskade och lekte i vattnet.


Vi såg också flera stora ödlor som vi trodde först var stora ormar när vi såg de simma med bara huvudet uppe. Jag ville ta en närbild på dem, men Chrille vågade inte köra närmare med golfbilen.


De är tydligen ofarliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar