fredag 29 juni 2012

Hugo is back!

Hugo har bott hos Eric ända sedan i söndags och det var på tiden att han kom hem till sin mamma och pappa igår. Vi hämtade upp honom i stan och passade på att luncha på Aubergine. Sen fick han åka hem och duscha och byta kläder - för första gången sen i söndags....


Jag och Chrille gick sen ut och spelade golf. Vi hade en härlig runda men gick av efter 14 hål för att åka hem till barnen och förbereda inför kvällens fotbollsmatch.

torsdag 28 juni 2012

Sommar?

I tisdags var jag och Chrille ute och spelade golf på vår hemmabana - Lidingö GK. Dagen kändes som en riktig höstdag. Det var kallt och regnigt emellanåt så vi gav upp efter bara åtta hål. Jag orkade heller inte svinga fullt ut.


På kvällen var vi och Edinarna på en urgod middag hos Kattis och Dobis. De bjöd på bland annat en god stekt gravad lax.

Igår onsdag spelade maken golf, medan jag ordnade med lite praktiska saker på dagen. Jag har ännu inte fått tillbaka orken, så istället för att springa gick jag runt vår fina runda vid Kyrkviken och lyssnade samtidigt på P1:s sommarprogram.





På kvällen var det utgång på stan. Vi fick skjuts in med Loisan. Härligt att solen också orkade titta fram.



Chrille följde med på tjejernas fördrink innan sin grabbträff.


Vi tjejer ville sitta ute - med filt och värmelampa på så gick det att göra det i den kalla sommarkvällen. När regnet väl kom fick vi dock ge upp den tanken. Alla gäster som inte hade turen att sitta under ett parasoll på Berns Bistro fick hastigt söka skydd under tak. Fåglarna passade då snabbt på att kalasa på det kvarlämnade.


Vi fick ett bord inomhus istället. Det är så härligt att få träffa alla. Men jag kan dessvärre inte rekommendera restaurangens Pot au feu - tre tunna små revben utan kött på och bara potatis och korv som huvudingrediens istället för den utlovade kalven. Dessutom fick jag in min mat nästan en timme senare än de andra. Man tycker att restaurangen gott kunde ha bjudit på en efterrätt, men icke. Dålig service rakt igenom. Synd på ett sådant trevligt ställe.


212 hade precis gått när jag kom fram till Ropsten med T-banan så jag gick hem från centrum. Det var en fantastiskt fin sommarkväll. Men himmel vad kallt det var - jag frös som tusan!


Jag och barnen fick fina presenter från Jeanette också. Jag älskar mina guldträskor!

tisdag 26 juni 2012

Det mesta regnar bort...

De svenska tidningarna skriver sida upp och sida ner om semestervädret just nu och det är ingen rolig läsning. I år är det den kallaste junimånaden i Sverige på 20 år och den regnigaste starten på sommaren på över hundra år! Det känns. Igår vaknade vi upp till denna gråa vy och 13 tappra grader. Idag är det marginellt bättre.


Saras fotbollsläger, Zlatan-camp, drog igång igår. Jag trodde att hon skulle frysa ihjäl under dagen. De spelar fotboll på Lidingövallen mellan 09:30 och 15:30. Hon var kall, genomblöt och helt slut när hon väl kom hem och sov säkert i två timmar på eftermiddagen.


Hugo har varit hemma hos Eric ända sedan i söndags kväll då vi alla var i Bromma på middag. Så mysigt! Hugo hann alltså knappt hem och vända från Yxlan.

Igår uteblev golfen för Chrille - enbart på grund av vädret, och vi var och åt lunch med Bärsan och Loisan på Tures. Grabbarna träffades även på en killmiddag på kvällen.


Jag mår bättre nu även om jag fortfarande är lite matt emellanåt. Jag tog det lugnt igår kväll, men orkade med en runda på stan efter lunchen. Jag är så less på att bara ligga hemma framför TV:n. Jag köpte bland annat fina svenska kalsonger till killarna i familjen.

söndag 24 juni 2012

Midsommar

Hugo firade som vanligt (!) midsommar ute med storkusinerna på Yxlan. Vi vinkade av honom redan i torsdags.


Min midsommar har mest handlat om sängliggande och TV-tittande. Jag har haft uront i halsen, ont i hela kroppen, varit rejält snorig och gått på antibiotika. Fy f-n. Roligare har man ju haft.


Chrille och Sara åkte ut till Nacka i fredags. Där var det ett traditionellt midsommarfirande som vanligt. Med hela gamla härliga kompisgänget. Så trist att missa detta! Jag som aldrig är sjuk annars.
Chrille skickade i alla fall bilder till mig då och då under dagen. Det började som alltid med sillunch hos Net-Net och Jojje.





Och mustascher till 5-kampen även i år.






Jag piggade på mig och åkte över en stund på kvällen i alla fall - till middagen hemma hos Lulu och Anders. Där fick jag några fler piller av Joanna, bland annat en fantastiskt värktablett och sjukdomen var som bortblåst - för några timmar i alla fall. Det var så mysigt att träffa alla!



Det var sängläge för mig även igår. Chrille och Sara var då på lunch hos Bärsan och Loisan och sen spelade Chrille golf med Pete. De och Jeppe ska ut och spela idag igen.

torsdag 21 juni 2012

Halsont

Igår var jag inne i stan igen och lunchade med min Jakarta-kompis Boel. Vi var på Mellanders Fisk på Medborgarplatsen. Glömde att skriva att jag i förrgår också sprang på Isabelle i tunnelbanan. En annan Jakarta-kompis. Vad världen är liten!


Igår kom Vicke över på middag.


Hugo låtsades att hans päroncider var någonting annat.


Jag började känna mig ruggig igår kväll och idag vakande jag med världens halsont. Jag hämtade i alla fall maken från Arlandatåget. Han landade i Stockholm tidigt imorse och han har inte varit hemma nu på ett och ett halvt år. Så det är mycket som ska hinnas med på den korta tid han är här. Han började med att ta med barnen på lunch till Presto - en korvmoj här på ön. Sen pep han direkt vidare till golfen. Jeppe och han ska ta en första golfrunda gemenstamt på mycket länge.

Barnen är ute och springer som vanligt och jag ligger framför TV:n och hoppas på att bli frisk till imorgon.

onsdag 20 juni 2012

Härlig sommarkväll

Äntligen börjar vädret bli bättre! Sommar-Stockholm när det är som bäst!
Jag har idag träffat mina teknistjejer och passade på att strosa runt på stan en stund innan. Jag var bland annat i den nya Mood-gallerian som jag tror att mina gamla kollegor på Skanska byggt.


Jag hann med en sväng in på NK också och sprang på syrran i vimlet! Helt oplanerat.


Sen tog jag spårvagnen ut till Djurgården och gamla anrika Villa Gothem.


Lotta, Ulrika, Susanne, Jeanette och jag hade som vanligt massor att snacka om. Så kul att träffas! Det var ett helt år sedan sist. Synd att några av oss inte kunde komma ikväll.


På Gothem ska man ju äta plankstek och det gjorde vi alla. Jag hade en röding på min planka.

tisdag 19 juni 2012

Nytt pass

Detta år var det min tur att ordna med nytt pass. Häromdagen varnade man  på nyheterna till och med för långa köer hos passpolisen, så jag åkte ut till Täby och förberedde mig på en längre sittning. Det tog en timme så det var ju inte så blodigt.


Sara var med Elin hela dagen igår, sov även över där och lekandet forsätter idag. Hon ville inte vara med på bild, men jag lyckades till slut få till en då hon var hemma i fem minuter för att packa sin övernattningsväska.




Hugo var hemma hos Vicke igår och vi såg en film igår kväll när han väl var hemma igen. Han sover länge på mornarna nu - idag ända till 12:15! Rekord för honom som alltid har vaknat urtidigt. Han är hos August och Arvid just nu. Jag drar snart in till stan för att träffa KTH-tjejerna.

måndag 18 juni 2012

Lugn helg

Vi har haft en lugn och skön helg. Vädret har ju inte varit det bästa: 12-15 grader och ösregn. Man kunde alltså vara inomhus med gott samvete. Sara har som vanligt varit runt hos kompisar, men vi andra har softat mest. Igår var morfar, Joanna, Ojjo och Bella här på middag.



Ungarna softade då de med.


Hugo har tillbringat många timmar vid datorn den senaste tiden.


Han spelar LoL med Eric och snackar med honom på Skypen samtidigt. De är då i sin egen lilla värld.

lördag 16 juni 2012

Ännu en skolavslutning

Igår var det dags för Bella och Ojjo att ha skolavslutning. De går i en liten skola vid Telefonplan och hade sommarkonsert för föräldrarna. De sjöng så fint - en massa sånger. Bella var i högform och syntes och hördes mest. Både på konserten och senare.






På kvällen var det KTH-reunion. Det blev visst lite si och så med hur inbjudan mailades ut och det blev en mycket liten skara som slöt upp på hotell Anglais. Vi som var med hade i alla fall en mycket lyckad kväll och käkade middag på Vassa Eggen efteråt. Det var länge sen jag skrattade så mycket!


Idag är det vilodag. Jag har hämtat Hugo som varit hos Eric sedan i torsdags. Han och Sara är och klättrar med Martin och Gustav just nu. Jag har hyrt några filmer som vore mysigt att se. Det är riktigt innesittarväder idag dessutom.