onsdag 6 juni 2012

Klassfest

Vi mammor har idag ordnat en klassfest för Saras klass.


Saras lärarinna Mrs Gathercole - med blommor i håret, går i pension och var mycket rörd. Hon flyttar hem till USA efter nästan ett helt arbetsliv utomlands. Hon har bland annat bott i Norge och hela tolv år i Indonesien. Dianne från Filippinerna med röd väska nedan har i år gjort en fantastisk insats som klassmamma och styrt upp mycket av klassens aktiviteter.

Det bjöds på smörgåsbuffé och banana split till efterrätt. Samt amerikanska cookies och svenska chokladbollar.


Mrs Gathercole hade inte önskat sig någon annan avslutningspresent än bidrag till skolans fond för utbildning av de anställdas barn. Fonden betalar stipendier för cirka 65 barn varje år - det är barn till väktare, städare, trädgårsskötare och andra som annars kanske inte hade haft råd att skicka sina barn till skolan. Representanter för fonden var mycket tacksamma för det vi hade lyckats skramla ihop.


Det tajta mammagänget samlade. Jag har inte deltagit så mycket i mammornas alla sammankomster och coffee mornings förutom det som har haft direkt med klassen att göra. De har träffats oerhört mycket och socialiserat samt organiserat och planerat.


Sista läxan för terminen var att rita sig själv läsandes den bok som man har tyckt bäst om i år. Mrs Gathercole var ju så orolig för Saras läsning i höstas. Hennes mål var att make Sara a reader och det verkar ha uppnåtts. Sara har i år läst mer än någonsin.


Nu bär det snart av mot hotell Shangri-La och nationaldagsfirandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar