måndag 27 augusti 2012

Ensamna igen

Våra gäster har nu lämnat oss och ordningen är återställd. Ja, återställd och återställd förresten - maiden är ju inte tillbaka förrän senare i veckan. Strykhögen börjar nu torna upp sig men annars jag har varit aktiv och städat en hel del. Och diskat eftersom vi inte har någon diskmaskin. Det har ingen här. I nästa hus vi hyr ska jag kräva en diskmaskin.
 
I fredags var det utgång. Vi käkade middag på Loewys - Johns favoritställe.
 
 
Geneba och Johns indonesiska flickvän Renee. Geneba har bott här i Jakan i drygt fyra år och flyttar nu hem till Montpellier i Frankrike.
 
 
Chrille och skottske Steve. Hans flickvän kallar vi för Tess. Hon heter så.
 
 
Självklart var det utgång på CJ's efteråt.
 
 
Det blev en del dans efter all posering i trappan och vi var hemma sent den natten. Genebas man Dennis på knä och Big John på golvet.
 
 
I lördags spelade killarna golf medan jag och barnen tillbringade eftermiddagen på JIS. Där var det fotbollsmatchpremiärer för båda barnen. Sara har fått byta lag med en flicka som inte kunde träna en viss dag och spelar nu för Cameroon. Hon har spelat för Cameroon tidigare och då bara förlorat. Detta nya gäng verkar dock lovande eftersom de vann sin match. Sara tillhör de yngsta i gänget men lyckades ändå att göra en snygg räddning och hade åtminstone en målschans vad jag såg.
Hugos lag - England, suger. I alla fall om man får lita på Hugo. De förlorade stort, men Hugge tyckte ändå att det var kul att vara tillbaka på planen igen.
 
 
Igår söndag spelade Chrille, Hugo och jag tennis på förmiddagen efter det att våra gäster hade åkt. Sen var det dags för killarna att gå till frissan. De satt bredvid varandra och beställde i princip samma frisyr.
 
 
Vi hade även en del oväntade besök i helgen. Denna lilla ödla var ordentligt ren - jag såg den först när jag skulle sätta på en ny tvätt så den måste ha badat en omgång i alla fall. Vi hade även en stor råtta i köket när vi kom hem från fotbollsmatcherna. Det var råttjakt med sopborstar och den smet till slut ut i trädgården. Vi håller numera alla dörrar stängda. Samma råtta såg vi även i söndags i källaren. Det var råttjakt med borste då också, men vi fick inte tag på den då heller. Vi har ställt ut en fälla och ska lägga ut råttgift. Fy farao vad äckligt! Ödlor är ju söta och nyttiga i alla fall. Husägaren har även fått i uppgift att täppa till en del hål i väggarna som vi upptäckt.
 
 
Det blev söndagmiddag på Basilico i Gandaria Mall igår. Vi skulle då också gå på bio, men det fanns dessvärre bara tre biljetter kvar. Snopna åkte vi hem och såg på film hemma istället. Det blev en skräckfilm ´Cabin in the woods´ och barnen kunde inte somna förrän klockan ett igår kväll.... De var ganska möra i morse när de skulle upp till skolan....
 
 
Sara har vi i princip inte sett på hela helgen. Hon sov över hos Halle i fredags och hos Amelia i lördags. Kul att hon ville hänga med oss en stund i alla fall.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar