fredag 3 augusti 2012

Första dyket

Eftersom vi pluggade dykteori hela måndagen fick vi sticka ut och dyka redan i tisdags. Det svåraste är nästan att klä på sig - för vissa i alla fall. Det är lätt hänt att man försöker stoppa benen i ärmarna...


Första dyket var ett så kallat pooldyk. Men ute till havs istället. Vi var nere på bara några meters djup och fick göra en massa övningar. Det läskigaste var att ta av sig cyklopet under vatten och sätta på sig det igen. Hugo var hur cool som helst hela tiden, men jag var minst sagt stressad. Vi satt nere på botten i nästan 50 minuter och frös rejält när vi kom upp trots att det är 28 grader i vattnet.


Jag och Hugo gjorde även vårt första dyk nästan direkt efter poolträningen - Open Water Dive 1. Vi var då nere på tio meters djup och såg bland annat små gula sniglar - nudi branch, och rocka - blue spotted stingray. De andra fick snorkla under tiden. Eller sitta och ta igen sig på båten.


Hugo tycker att det är så kul att dyka!


Man kommer in från dyk- och snorklingsturerna lagom till lunch. Ibland är det lågvatten och då får man gå långt i sina lånade våtdräktsskor.


Man hittar en del strandade djur på vägen. Sara och holländska Frey plockade sjöstjärnor.


Det är branta trappor upp till våra djungelrum. Nedan syns en av värdparets fyra hundar.


Här syns en annan. Den största av dem som är stor som en ponny ungefär. Ursnäll och gullig när hon inte drägglar.


Det är ett lugnt liv man lever här på ön. Alla blir bara slöare och slöare för var dag som går. Tjejerna spelar Nintendo på vår veranda en stund varje dag.


Sen eftermiddag är det härligt att sitta och läsa eller spela spel på terrassen vid restaurangen. Vi spelar schack, sänka skepp, Othello, samt olika kort- och tärningsspel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar