söndag 12 augusti 2012

Lugn helg?

Barnen har nu helt kommit in i sina rutiner. Sara sov över hemma hos Halle i fredags kväll och Hugo hade då två kompisar över som han spelade spel med hela kvällen.
Jag hängde därför med på Chrilles AW på Loewys. Vi var båda rätt sega så vi gick hem tidigt. På vägen hem blev det dock livat värre. Några kilometer hemifrån oss, på Jalan Fatmawati, var det gängbråk. Någon hade satt eld på en motorcykel. Det var ganska många ungdomar som sprang omkring och viftade med flaggor och skrek och det hela var ganska så läskigt eftersom vi stog fast i en lång bilkö precis bredvid och kunde inte köra därifrån.

Vi skakade av oss denna upplevelse rätt snabbt och åkte till Rancamaya - en mycket fin och lyxig golfbana igår lördag. Eftersom det är fastetid är det inte många indonesier som orkar spela golf. Många banor har därför rabatterad greenfee.



Vi öppnade upp med en god lunch.


Det var fler än vi som hände på låset och skulle ut efter klockan 12 när det är som billigast. Vi lyckades gå förbi ett helt gäng med kineser som verkade spela någon turnering.


Vi spelade tyvärr inget vidare någon av oss. Jag ledde stort hela rondan, men kroknade de sista hålen och Chrille vann med tre poäng netto.


Banan är fantastiskt fin. Det ligger många stora och flotta hus längs hålen.


Endast ett fåtal av husen är direkt anskrämliga. Arkitekten som ritade huset nedan verkar ha haft många inspirationskällor - både sixtinska kapellet och triumfbågen verkar det som.


En av greenerna på banan ligger högt och är endast omgiven av några karga träd. Igår blev det extra dramatiskt just där eftersom solen och molnen bildade ett häftigt ljusskådespel i bakgrunden.


Banan är urtjusig men hysteriskt svår. Det finns en del vatten och greenerna var snabba som tusan. Pinnplaceringarna var inte heller att leka med.




På kvällen fick det bli middag och bio på CITOS. Det är en vecka kvar till Idul Fitri-helgen. Det är rena julhandeln här för tillfället. Alla shoppingcentra är därför knökfulla och det finns knappt en plats på parkeringarna. Speciellt i samband med break fasting klockan 18 på kvällarna då alla dessutom ska äta. Vi hade en sådan tur igår och fick en parkeringsplats på en gång. Vi åt på en tysk krog.


Och såg filmen Total Recall efteråt. Vi den en chans trots att DN:s Johan Kroneman hade totalsågat den. Jag undrar varför man valde just dessa två kvinnliga skådespelerskor till denna film. De är ju lika som tvillingar. Det var svårt att skilja på dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar