onsdag 29 oktober 2014

Körbilder

Saras körlärare, mrs Schwartz, informerade oss föräldrar att det finns bilder på skolans hemsida från konserten för ett tag sedan. Jag laddade ner ett par.





Hemma igen

Sista dagen på Bali checkade vi ut från vårt hotell och åkte till hotell W istället eftersom jag ville se deras beachrestaurang och bar. En lång och helt fantastisk bambu-allé leder in till hotellet från vägen och vi fick skjuts.


Vi beställde varsin dricka i baren och fick då ett band runt armen med tillåtelse att bada i den fina hotellpoolen.


Hugo och jag badade också länge i de extra stora vågorna. Det är tydligen alltid stora vågor just här vilket Hugo tyckte var kul. Stranden i Seminyak är annars mycket bättre än jag hade trott. Det är fin sand och inte en sten på botten. 


Tre killar pysslade under tiden med belysningen på beachrestaurangen och de hade Gunnebo-overaller på sig vilket var lite tossigt. Vi åt en lunch som inte var så bra som man kanske hade kunnat förvänta sig eftersom priserna på hotellet var skyhöga. Hugo beställde en marokansk pizza som enligt menyn lät otroligt god - in kom en halvmåne med några kluttar köttfärs på. 


Vårt plan gick precis när solen skulle gå ner och Birgitta och hennes familj var på samma plan. Tyvärr hade jag förträngt att jag råkat boka hemfärden en fredagkväll.... det var full cirkus i trafiken när vi väl hade landat i Jakarta. Det tog 40 minuter att bara ta sig ut från flygplatsen. Två och en halvtimme tog det att komma hem... grrrr.


Båda barnen hängde med sina kompisar hela helgen och var på sleepover båda två. Jag och Chrille spelade golf på lördagen och jag spelade då min bästa golfrunda någonsin. Jag kom in på totalt 83 slag och gjorde också två birdies - back to back dessutom. Jag vann brutto mot Chrille vilket aldrig har hänt förut. På kvällen var vi två på CITOS och åt goda nudelsoppor på Ramen 38. På CITOS var det full fart och ville man kunde man vara med och dansa.


Skolan drog igång i måndags och vardagarna går så rysligt snabbt. Denna vecka har jag spelat tennis, varit på pump, jobbat på booster hut, shoppat på AWA:s basar, strängat om våra tennisracketar, hjälpt en nyinflyttad tjej att handla lakan samt varit hos frissan. Bland annat. På vägen hem från frissan idag fick jag snällt hoppa ur ur bajayen i en brant uppförsbacke eftersom den inte orkade upp annars.... måste nog banta lite.


Hugo har varit på tryouts både igår och idag. Man tar nu ut varsity och junior-varsitylagen i basket. Han kom hem sent ikväll eftersom han också var tvungen - som han sa, att vara med på prisutdelningen för goda insatser i första kvartalets aktiviteter. Hugo spelade ju då i junior-varsitylaget i fotboll och fick ett fint pris av sin tränare ikväll - JV Coaches´choice 2014-2015. Han tyckte själv att det var oförtjänt eftersom de var många andra i laget som var minst lika bra eller bättre sa han. Jag tycker att han ska vara stolt.


Sara har också varit på tryouts i basket - uttagning till Middle Schools basketlag. De uttagna ska även få åka till Kuala Lumpur i februari. Sara var med på den turneringen förra året och kom med i år också. Hon vill dock inte att vi åker med i år....

Det har börjat regna lite nu. Då och då kommer det en skur vilket är så skönt. Det har varit hemskt varmt under den senaste tiden - temperaturen har legat på över 35 grader på dagarna.

fredag 24 oktober 2014

Keramik på Bali

Sara var på Waterbom - ett vattenland, med två killkompisar hela dagen igår. Alla tjejkompisarna som också är här på Bali bangade.
Strax efter frukost tog jag en tur till Jenggalas outletaffär. Jenggala tillverkar fin keramik här på Bali och jag som älskar det kunde inte låta bli att åka dit en sväng.


Det fanns massor av fina saker som jag hade velat ha, men man måste ju begränsa sig... jag köpte bara tio tallrikar med frangipani-blommor på som vi ska försöka få med oss ombord på planet till Jakarta idag.


Hugo och jag tog sedan en lunch på the Fat Gajah - den feta elefanten. De har specialiserat sig på lite mer finare nudelrätter och dumplings. Vi beställde en avsmakningstallrik med dumplings till förrätt som jag tyckte alla var mycket goda. Hugo gillade den köttfyllda dumplingen bäst - han gillade inte alls den tempehfyllda. 
Våra två olika nudelrätter som kom in efteråt var båda bara sådär goda. Min kyckling var alldeles sönderbränd men pestonudlarna med sockerärter till var goda. Hugos nudelsoppa smakade inte mycket mer än en västerländsk grönsakssoppa.


Sista kvällen på Bali för denna gång var igår och vi hade därför bokat bord på Potato Head. Det är ett så häftigt ställe. Igår skulle man även ha en internationell DJ på plats men det var efter vår bedtime.


En härlig kväll som slutade med viss irritation dock. Det har blivit svårt att hitta en taxichaufför som vill slå på sin taxameter. Taximaffian brer ut sig mer och mer. Även chaufförer som kör för Blue Bird - det stora taxibolaget i Indonesien, vill ha fast pris istället. Det fasta priset är två eller tre gånger så högt och jag hade därför en lång diskussion med vår taxichaufför om detta igår kväll.


Idag lämnar vi Bali för denna gång. Det är alltid härligt med semester och jag vill aldrig åka hem från semestrar.


Vårt plan går inte förrän klockan 18:20 ikväll så vi kanske hinner med en sväng till Potato Head idag med. Det ska bli spännnande att se om det finns vatten i huset hemma i Jakan. Tydligen har det varit trubbel med vattnet de senaste dagarna.

onsdag 22 oktober 2014

Vi snorklar igen

Igår kväll åt vi middag med Uli, Devi, Stephanie och Sopia på en mexikansk restaurang.
De är våra kompisar från Jakarta och bor på samma hotell som vi denna vecka.


Restaurangen är inredd som en typisk restaurang i Acapulco år 1962 tror jag. Det står Acapulco 1962 på menyerna i alla fall och stilmässigt känns den som det.


Vi åt en blandad mexikansk kompott och jag drack en frozen margarita ur ett orange plastglas. Ej den godaste margaritan jag druckigt - och  det berodde nog på glaset.


Idag var det uppstigning tidigt då vi skulle ut på utflykt. Vi blev upphämtade på hotellet kördes till Sanur. Därifrån skulle vi ta en snabbåt över till Nusa Lembongan vilket tog cirka en halvtimme.




Vi har varit på Nusa Lemobongan tidigare och kände därför igen oss när vi hoppade iland.


Vi promenerade bort till den norra delen av Jungut Batu-stranden eftersom jag ville spana in ett av hotellen som ligger där.


Vi hittade Indiana Kenanga efter ett tag och la oss snabbt i en av deras solbäddar och åt även lunch där.


På Nusa Lembongan hyr man gärna en egen snorklingsbåt vilket vi gjorde.



Båten tog oss till the mangrove point där det finns bra ställen för snorkling. Sara visste att hennes kompis Ruby också skulle ut till Lembongan idag men gissa om vi blev förvånade att träffa på henne och hennes familj ute på havet. Vi la till vid deras båt så tjejerna kunde snorkla tillsammans.


Det var så kul att snorkla - dagens överraskning var en stor näbbgädda som höll på att simma in i mitt cyklop alldeles vid vattenytan. Jag längtar efter att få dyka snart igen också. 


Vi tog en sväng runt ön på tillbakavägen också.


Det blev stundtals riktigt dramatiskt eftersom det blåste mycket och vågorna var stora och höga.


Vi rundade även Nusa Ceningan och såg klippan varifrån många hoppar. Det såg otäckt ut med vågorna nedanför.



Vi åkte förbi många sjögräsodlingar...


...och hann med en milkshake och ett dopp på en annan beachbar innan det var dags att hoppa ombord på båten som skulle ta oss till Sanur igen. Sara hade råkat riva upp flera sår på foten under dagen men visst inte riktigt var och när detta hände.


Vi stannade till i Sanur och åt middag på Cafe Smörgås som drivs av en svensk familj.


Givetvis beställde vi in köttbullar. 


Och toast skagen. Så gott!



Vi kom hem, duschade och jag hann sätta på mig nattlinne och bädda ner mig när Birgitta sms:ade och frågade om jag ville följa med ut på en drink. Det blev ett par sådana på Potato Head med henne och Lasse. Mycket trevligt.

tisdag 21 oktober 2014

Stillsamt på Bali

Det var lite spännande att följa palmplanteringen utanför frukostverandan igår morse. Märk att man inte stängde av trafiken överhuvudtaget - bilarna och mopparna körde på som vanligt mitt under de mest kritiska momenten och en mopedist höll på att få stammen i huvudet. Ett tag såg det också ut som om mannen på flaket skulle ramla ner då bilen körde iväg när palmen skulle lastas av.


Vi hade en stilla förmiddag hemma på hotellet och jag hade för första gången reserverat solstolar i tid så att vi hade någonstans att ligga. Det är annars ganska så ont om solstolar runt poolen och hotellet har ingen beach club som de flesta andra har.


En mellan-frukost-och-lunch-snack går alltid ner. Gärna till ett parti schack.


Vi promenerade bort till stranden vid lunchtid...


...och satte oss vid en av de många enklare restaurangerna. Jag tog ett dopp i havet ocskå.


En mycket kulört målad strandbar har satt upp så fina lyktor på baksidan. 


Man blir alldeles glad när man går förbi där. Parasoller är typiska för Bali.


Hugo är fortfarande störtförkyld och börjar bli så uttråkad efter några stillsamma dagar på hotellet. Han och jag gick därför på bio vid Kuta Beachwalk och såg Good People på eftermiddagen igår. Sara valde då att stanna hemma och läsa (!). Vi hämtade upp henne efter filmen och åkte till den enligt Tripadvisor nästbästa restaurangen i Seminyak - Wacko Burger.


Ett trevligt litet ställe med goda burgare. Hugo tyckte dock att Havanas jalapenoburgare är godare.
Restaurangerna bredvid Wacko Burger var helt folktomma. Trist egentligen vilken makt Tripadvisor har. Som Lonely Planet förut.


Vi promenerade hela vägen hem vilket var mycket skönt. Och kul eftersom vi tittade in i ett antal affärer. Jag har för andra dagen i rad också varit ute och gått en långpromenad längs stranden på morgonen innan barnen har vaknat. Så härligt.