fredag 24 oktober 2014

Keramik på Bali

Sara var på Waterbom - ett vattenland, med två killkompisar hela dagen igår. Alla tjejkompisarna som också är här på Bali bangade.
Strax efter frukost tog jag en tur till Jenggalas outletaffär. Jenggala tillverkar fin keramik här på Bali och jag som älskar det kunde inte låta bli att åka dit en sväng.


Det fanns massor av fina saker som jag hade velat ha, men man måste ju begränsa sig... jag köpte bara tio tallrikar med frangipani-blommor på som vi ska försöka få med oss ombord på planet till Jakarta idag.


Hugo och jag tog sedan en lunch på the Fat Gajah - den feta elefanten. De har specialiserat sig på lite mer finare nudelrätter och dumplings. Vi beställde en avsmakningstallrik med dumplings till förrätt som jag tyckte alla var mycket goda. Hugo gillade den köttfyllda dumplingen bäst - han gillade inte alls den tempehfyllda. 
Våra två olika nudelrätter som kom in efteråt var båda bara sådär goda. Min kyckling var alldeles sönderbränd men pestonudlarna med sockerärter till var goda. Hugos nudelsoppa smakade inte mycket mer än en västerländsk grönsakssoppa.


Sista kvällen på Bali för denna gång var igår och vi hade därför bokat bord på Potato Head. Det är ett så häftigt ställe. Igår skulle man även ha en internationell DJ på plats men det var efter vår bedtime.


En härlig kväll som slutade med viss irritation dock. Det har blivit svårt att hitta en taxichaufför som vill slå på sin taxameter. Taximaffian brer ut sig mer och mer. Även chaufförer som kör för Blue Bird - det stora taxibolaget i Indonesien, vill ha fast pris istället. Det fasta priset är två eller tre gånger så högt och jag hade därför en lång diskussion med vår taxichaufför om detta igår kväll.


Idag lämnar vi Bali för denna gång. Det är alltid härligt med semester och jag vill aldrig åka hem från semestrar.


Vårt plan går inte förrän klockan 18:20 ikväll så vi kanske hinner med en sväng till Potato Head idag med. Det ska bli spännnande att se om det finns vatten i huset hemma i Jakan. Tydligen har det varit trubbel med vattnet de senaste dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar