fredag 17 oktober 2014

Pratande fåglar

Ledighetskommitten är mer ledig än vanligt och kommer att så vara under den närmaste månaden så vi beslöt att ta en sista golfrunda innan både Mari och Birgitta reser iväg. Birgitta och jag spelade ute på den fina Bogor Raya-banan i onsdags. Vi hade en toppenrunda och kom in på 93 slag båda två. Jag vann dock med två hål. 
På ett av hålen fanns det flera olika färggranna fåglar till salu. Två av dem pratade dessutom. -'Salam Aleikum' sa den ena. De kostade 13 miljoner rupiah stycket vilket motsvarar cirka ett tusen USD. SBY - Indonesiens president, som spelar på denna bana regelbundet, hade köpt tre sådana fåglar sa försäljaren.


Igår torsdag var Sara ledig från skolan så när som på en student lead conference - ett kvartsamtal som eleverna själva håller i. Vi satt i hennes hemklassrum under överinseende av Mr Medina - Saras lärare i science. Sara hade preparerat en fin presentation av sitt skolarbete och det mesta verkar gå mycket bra. Det är det här med läsningen som fortfarande är svårt att hinna- eller snarare orka, med.

Vi åkte därefter till Jalan Benda för att äta lunch på en nyöppnad restaurang. Restaurangens ägare har tydligen bott länge i USA och serverar därför riktig amerikansk mat. Sara åt en grilled cheese sandwich och jag en fantastiskt god skinkmacka med ruccola och syltad lök i bland annat. Mycket är hemgjort och hembakat, Man säljer även pålägg. Vi fick med oss flera paket med skinka, korv och bacon för provsmakning. Även små cookies skickades med. Vi köpte också med oss kanelbulle samt bulle med ost och skinka till Hugo som han fick till mellis. Allt var så gott!


Den hemmagjorda lemonaden var också ljuvlig.


Det var GNO - alltså girls night out med Cris, Melissa, Birgitta och Ruth på Loewys igår kväll. Det blev inte så sent som tur var - jag hade haft en enorm huvudvärk hela dagen och kände mig helt bedövad i huvudet efter några piller. Idag har jag bara orkat packa. Ska gå och hämta barnen tidigare från skolan idag då vi måste hinna med 15:10-planet till Bali.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar