tisdag 21 oktober 2014

Stillsamt på Bali

Det var lite spännande att följa palmplanteringen utanför frukostverandan igår morse. Märk att man inte stängde av trafiken överhuvudtaget - bilarna och mopparna körde på som vanligt mitt under de mest kritiska momenten och en mopedist höll på att få stammen i huvudet. Ett tag såg det också ut som om mannen på flaket skulle ramla ner då bilen körde iväg när palmen skulle lastas av.


Vi hade en stilla förmiddag hemma på hotellet och jag hade för första gången reserverat solstolar i tid så att vi hade någonstans att ligga. Det är annars ganska så ont om solstolar runt poolen och hotellet har ingen beach club som de flesta andra har.


En mellan-frukost-och-lunch-snack går alltid ner. Gärna till ett parti schack.


Vi promenerade bort till stranden vid lunchtid...


...och satte oss vid en av de många enklare restaurangerna. Jag tog ett dopp i havet ocskå.


En mycket kulört målad strandbar har satt upp så fina lyktor på baksidan. 


Man blir alldeles glad när man går förbi där. Parasoller är typiska för Bali.


Hugo är fortfarande störtförkyld och börjar bli så uttråkad efter några stillsamma dagar på hotellet. Han och jag gick därför på bio vid Kuta Beachwalk och såg Good People på eftermiddagen igår. Sara valde då att stanna hemma och läsa (!). Vi hämtade upp henne efter filmen och åkte till den enligt Tripadvisor nästbästa restaurangen i Seminyak - Wacko Burger.


Ett trevligt litet ställe med goda burgare. Hugo tyckte dock att Havanas jalapenoburgare är godare.
Restaurangerna bredvid Wacko Burger var helt folktomma. Trist egentligen vilken makt Tripadvisor har. Som Lonely Planet förut.


Vi promenerade hela vägen hem vilket var mycket skönt. Och kul eftersom vi tittade in i ett antal affärer. Jag har för andra dagen i rad också varit ute och gått en långpromenad längs stranden på morgonen innan barnen har vaknat. Så härligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar