torsdag 9 oktober 2014

Golftävling i rosa

Här är det full fart i vanlig ordning. Dagarna bara svischar förbi.

I måndags spelade jag först tennis och jobbade därefter på Booster Hut tillsammans med Kat och Lynda. 
I tisdags var det coffee morning med nordiska klubben där jag träffade flera nya svenskor. Det har bland annat flyttat hit en familj som har en dotter som är jämngammal med Sara och en son som är ett år äldre än Hugo. De bor fortfarande på hotell Kristal men ska eventuellt flytta in i ett hus som ligger i slutet på vår gata. Mycket trevligt! På kvällen var det möte i skolan och Hugo hade gjort en fin namnskylt som jag skulle sitta vid. Mötet handlade om deras project week - det vill säga resan till Kina. Jag måste nu ut och leta vinterkläder till honom eftersom det inte är så många veckor kvar tills de åker. Hugo ska bland annat besöka Beijing och Xian. Det kommer inte att bli något hardship på denna resa inte ...de kommer att bo flott.


I onsdags var det golftävling ute på Matoa igen. Birgitta, Mari, Pamela och jag hade i år döpt vårt lag till the Par-Tee Girls.


För tredje året i rad bar vi våra rosa T-shirtar eftersom vi inte hade hunnit leta efter något piffigare. Vi vann inte priset för bästa klädsel i år heller. Det gjorde inte ugly-pants-damerna i bollen före oss heller .... istället var ett ett gäng tjejer som låtit sy upp urtjusiga små kjolar med rosa blommor på som gick och vann i den kategorin. Vi har lovat varandra att vara bättre förberedda till nästa golftävling.


En nyhet för i år var att man skulle putta med en biljardkö på ett av hålen. Det var inte så lätt....


....men vi lyckades göra ett par på det hålet ändå då Pamela satte sista putten.


Det var en hel del väntan ute på banan - rundan tog fem och en halvtimme och vi kom in på totalt fem över par. Inte så pjåkigt men det räckte tyvärr inte till någon vinst. Jag spelade ganska så rackigt tyvärr - fick knappt till några bra utslag alls.


Inga priser blev det till oss som sagt och vi fick därför trösta oss med himmelskt goda red velvet cupcakes som Kat hade bakat till kaffet efter prisutdelningen och lunchen.


På kvällen var det bokklubb hemma hos Carmela. Vi skulle ha läst the Rainbow Troops till igår men inte mer än halva styrkan hade tagit sig egenom den ganska så tunna boken. Det är en indonesisk självbiografisk bästsäljare som handlar om några barns uppväxt på ön Belitung - en ö som vi har funderat på att åka till. Berättelsen har även filmatiserats och det vore kul att se filmen. Det blev en trevlig kväll med mycket skratt.


Idag torsdag har jag hunnit med att åka in till stan och ordna med Hugos visum till Kina, varit på lunch med tennistjejerna samt haft tennislektion med Pak Benny på JIS.
Det var en födelsedagslunch för Annie och mig hemma hos Veronica. Det var ett knytkalas och det godaste idag var nog de vietnamesiska vårrullarna som Huong hade gjort.


Obligatorisk fotografering!


Mycket trevligt! En av tjejerna hade med sig silversmycken för försäljning. 


Det är tydligen en fransk kille som designar smyckena och tillverkar dem i Thailand. Jag kunde inte låta bli att köpa en ring.


Barnen har nu båda börjat spela basket igen. Hugos fotbollssäsong är nämligen slut och så även Saras friidrott. De pluggar på bra och sköter läxläsningen med bravur. Det är bara en vecka kvar till höstlovet och då ska vi åka till Bali. Det ska bli skönt med lite ledighet igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar