onsdag 29 februari 2012

Sista kvällen

Strax innan solnedgången cyklade vi bort till västra sidan av ön. Det var lite mulet och vi räknade därför inte med att se så mycket av solen.


Ljuset var så fint och vi träffade på en brasiliansk yogalärare som poserade glatt i olika yogaposer för dem som ville ta kort. Han fastande tyvärr inte på några av mina bilder.





Vi cyklade istället bort till en häftig och nybyggd bar stillhörande Trawangan Resort.


Där fick man klättra uppför en brant stege till en trädkoja.

 Jag och Ankie fick dessutom dubbla drinkar eftersom det var Happy Hour.

Cykeltur

Tredje dagen på ön sken solen lika starkt som vanligt. Frukosten kunde intas på nedanstående fantastiska hotellrestaurang, men tjejerna tyckte att det var för ljust.... Vi satt därför 'inside', på andra sidan gatan - några steg längre bort från havet.


Efter frukost gick vi och hyrde cyklar. På öarna finns det inga bilar eller motorcyklar. Det är så lugnt och skönt. Man cyklar eller åker häst och vagn.




Det krävdes mycket energi för att komma ön runt.


Vägarna var inte de bästa. Sanden var bitvis för mjuk så man fick leda cykeln då och då.


Stränderna på norra ön var fantastiska.


Tjejerna tyckte inte att cyklingen var så kul. Det var lite för tungt i värmen. Det var inte så långt dock - vi tog oss runt på knappt en timme tror jag.



Efter cykelturen badades det i poolen. Länge. Så länge att nagellacket tog stryk.

Tjejresa

Är det tjejresa så är det. Efter snorklingen var det därför dags för lite pampering.


Sara och Elin öppnade upp med lite fisk-spa.


Och fortsatte sedan till en riktig mani-pedi. Färgen på lacket valdes med omsorg. Tjejerna älskade de blå grejerna som sattes fast mellan tårna.


Jag och Ankie satt mittemot och fick samma behandling. Dock utan blommor på naglarna.

Snorkling runt Giliöarna

Andra dagen ägnades åt snorkling. Vi tog en tur runt alla tre öarna med snorkling vid varje ö.


Det utlovades glass bottom boats och visst fanns det en liten glugg man kunde titta igenom.  Färgen på vattnet var blåare än blått. En otroligt fin blå färg.


Denna fina strand är på Gili Tralala.


På stoppet vid Gili Meno var det störst chans att se sköldpaddor. Och det gjorde vi också. Helt fantastiskt. Jag såg två stycken som var cirka 50 cm långa. Den ena gick upp till vattenytan och andades för att snabbt dyka ner igen.

Vid lunch lade vi till vid Gili Air. Jag såg två randiga vattenormar genom glasbotten precis innan vi skulle lägga till.


- 'Welcome to Paradise', säger alla när man går iland på öarna. Så även personalen på lunchkrogen nedan. Det fanns inga andra barnfamiljer med på snorklingsturen förutom vi. De flesta turister på öarna var unga svenskar på jorden-runt-resa.


På det sista stoppet var det väldigt strömt. Där fick man ett rep att hålla i sig i. Sara och Elin som till en början varit lite avvaktande och tyckte att det var lite läskigt att hoppa i, var först i vattnet här.


Här matade vi fiskarna med bröd. Vi låg mitt i stora stim med färgglada fiskar.


Den lilla glasrutan som först hade verkad fjösig, visade sig räcka rätt så långt. Man såg riktigt mycket genom den.


Det var en fantastisk dag. Så roligt. Den enda smolken i bägaren var att Ankie och jag brände oss ordentligt. Båda vi hade glömt att smörja in skinkorna som fortfarande - tre dagar senare, lyser röda. Jag kom bara ihåg att smörja halva ryggen och har inte varit så här bränd på säkert 20 år. Otroligt klantigt. Detta trots att en dam ombord hade varnat oss för solen och visat upp sina brända kroppsdelar för oss.

Äntligen Gili

Hela första eftermiddagen låg tjejerna och badade i hotellpoolen. Vi lyckades till slut få med dem ut på en liten kort promenad längs stranden. Där fanns det fanns fler skyltar med reklam för magiska svampar.


Vi stog på oss och shoppade kläder istället. Ballongbyxor är verkar vara inne just nu.


Sara bytte om till sina nya redan i affären.


Solnedgången var fantastisk.


Vattnet var alldeles klart. Även i 'hamnen'.

Resan till Gili

Vi har nu återvänt till Jakarta, men eftersom jag inte hade tagit med mig någon dator lägger jag upp bilder från dagarna på Gilli nu.

Det var småsegt för oss alla att gå upp i lördags. Planet gick klockan 09:00 och vi var tvungna att gå upp tidigt, tidigt... Vi vuxna hade varit på fördrink hos Linda och Mats och sen på ett urkul party hemma hos Gunilla och Dick kvällen innan och var inte så fräscha eftersom åtminstone jag kom hem två på natten. Ankie hade åkt hem någon timme innan vilket hade varit klokt även för mig... Barnen var småslitna de också då de inte heller kom i säng i lagom tid. De hade varit hemma och lekt med Matilda.

Vi roade oss med lite shopping på flygplatsen innan planet skulle gå.


Vi landade på den nya internationella flygplatsen på Lombok.


Där stog ett antal stridsflygplan parkerade.


När vi höll på att lasta in bagaget i taxin hörde vi stridsplanen lyfta. Så häfligt. Mullret var öronbedövande. Det var inte lätt att fotografera planen i luften eftersom de försvann oerhört snabbt.


Vi korsade Lombok på en timme och en kvart och fick sen byta fordon och ta en Gili Mercedes sista biten till båten.


Överfarten tog inte så lång tid. De tre små Gili-öarna ligger nära norra Lombok.


Äntligen framme på Gili Trawangan - den största av öarna där det finns flest hotell och restauranger. Molnen låg tunga över norra Lombok, men stannade där hela tiden. Vi hade fantastiskt väder hela tiden.


Gili Trawangan kallas också för Gili Tralala. Mycket beroende på alla backpackers som partar och äter magisk svamp. Någon vi inte gjorde denna gång.

fredag 24 februari 2012

Shoppingdag

Elin och Sara tog skolbussen 06:42. Jag och Ankie gjorde oss iordning och hängde bokstavligen på låset när de öppnade affärerna i Poins Square. Vi köpte några filmer, med tyvärr var inte sportaffären som vi hade siktat in oss på öppen. Vi gav oss istället av mot stan och outletbutikerna där. Det blev några kassar med kläder - både för Ankie och mig.


Därifrån promenerade vi vidare till det urflotta shoppingcentrat Pacific Place för att äta lunch. Vi stannade inte till på lunchkrogarna nedan. Varken vid restaurangen på hjul eller den med sittplats under tak.... Kontrasterna är stora här i landet.


Vi behövde handla mat, så det fick bli lunch på Kem Chicks - en mataffär med en restaurang mitt i. Man sitter mellan chark- och mejeridisken. Vi åt varsin skål med ramensoppa.


Barnen var redan hemma när vi kom hem. Poolen är äntligen badbar. Hurra! Halle kom också över.


Hugo hade sällskap hem med Jonathan. De ska på Middle School Social ikväll - party med andra ord.


Snart är det packning som gäller. Vi tjejer ska till Gilliöarna imorgon, medan grabbarna får en helg på egen hand. De har fått ett körschema som sitter uppe på kylskåpet.


Vi blir många till middagen ikväll med andra ord. Efter det ska vi vuxna hinna med några drinkar hemma hos Gunilla och Dick som har bjudit in till party de med.

torsdag 23 februari 2012

ELIN!

Änligen kom så Elin. Och Ankie. De landade igår och Sara var överlycklig. Vi också. Både för besöket och för alla godsaker de hade med sig från Sverige. Falukorv, mamma Scans köttbullar, lingonsylt och en massa godis fick vi bland annat.

Idag var det lite jobbigt för barnen att gå upp till skolan då de inte kom i säng i vanlig tid. Elin - som egentligen väldigt gärna ville följa med, fick dock sova ut efter den långa resan. Ankie och Elin tog istället en sväng till Ragunan Zoo på förmiddagen. Därifrån åkte vi till CITOS och åt lunch.

Vi åkte och hämtade Sara i skolan och tog sen en tur till PIM. Där blev det glass på Coldstone till mellis.


De åkte sedan vidare till badet med rutschkanorna vid PIM eftersom det fortfarande inte går att bada i vår pool. Jag är så frustrerad på husägaren som lovat att allt skulle vara klart redan i tisdags. Men imorgon så kanske, kanske... bara vattnet kommer upp till kanten så att man får cirkulation i poolen och får bort det smutsiga ytvattnet.... Husägaren hade också skickat hit en poolkille idag efter påtryckningar från mig. Han fick dock underkänt och fick göra om jobbet då det låg en massa grus kvar på botten. Jag tvingade även i honom i vattnet för att skrubba poolväggarna ordentligt. Det hade han inte räknat med att behöva göra. Man måste själv projektleda allt om man vill få något gjort.


Tjejerna har precis matat fiskarna.


De försöker nu även fiska upp firrarna som hamnat i fel pöl. Förutom tre guldfiskar har de nu även upptäckt en mal (!) där säger de. Det går inte så bra. De är riktigt snabba simmare, de små rackarna. Jag har försökt att fånga dem själv några gånger.


Imorgon blir det tidig morgon även för Elin då hon ska följa med till plugget. Det står tydligen redan en bänk iordningställd åt henne i klassrummet och hon ska även få åka med skolbussen.