torsdag 2 februari 2012

Kungen!

Det har varit en lååång dag idag. Med tvära kast. Jag var hemma hos Gunilla redan klockan sju på morgonen då vi skulle besöka en välgörenhetsorganisation som den nordiska klubben funderar på att sponsra. Det är en organisation som hjälper studenter från mindre bemedlade familjer med att betala för deras högskolestudier.


Utbildning känns så bra att vara med och sponsra. Helt rätt. Denna organisation verkar vara så bra.


Vi träffade de som arbetar i organisationen och fick även vara med på ett möte där de intervjuade en flicka som hade ansökt om ett stidendium.


En snabb dusch senare hoppade jag och Gunilla in i bilen som tog oss till Grand Hyatt hotell. Där var det finbesök. Några få utvalda hade fått äta lunch med kungen. Några fler blev inbjudna till Vin d'Honeur. Bland annat vi - jag och Gunilla i egenskap av representanter för den nordiska klubben. Engström blev lite snopen att inte han fick någon inbjudan, men inbjudan var personlig och några respektive var det inte tal om att ta med sig. Jag frågade. Scout eller inte, det gick inte. Ambassadören Ewa Polano välkomnade alla.


Mats, Fredrik och Gunilla såg fram emot att få skaka hand med kungen.




Kungen har under sitt besök här bland annat fått träffa indonesiska scouter. Några av dem ville fotograferas med oss. Indonesien är för övrigt det land i världen som har flest scouter.


Vi sprang även på Josh i vimlet och träffade ett antal andra svenskar. Bland annat en kille som bygger båtar här på Java. Det har varit en intressant dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar