söndag 12 februari 2012

Det började med en date för 20 år sedan...

I fredags var det 20 år sedan jag och Chrille såg 'JFK' på bio på vår först date. Tänk vad tiden går fort när man har kul! Detta firade vi med drinkar på Loewys och middag på Trattoria tillsammans med några av Chrilles kompisar. Det blev inte så sent eftersom en tidig lördagsmatch var inplanerad. Barnen var hemma under tiden och Hugo hade tre kompisar över - Pedro, Ya och Andy. Iyem gjorde burgare till alla.

07:00 på lördag morgon gick bilen till BIS- Brittish International School, där Hugos lag skulle möta Singapore International School i sin första match i Greenfield-cupen som nu har startat. I denna cup är det 'up or out'. Förlorar man åker man ut. Tur då att de vann. Stort dessutom och Hugo gjorde en balja han också. De var så överlägsna att de mot slutet spelade sju-manna mot elva i det andra laget så att motståndarna skulle få en chans att röra bollen. JIS (Jakarta International School) och BIS brukar var de lag som möts i finalen i denna cup eftersom de alltid har de bästa lagen. Det kanske inte är så konstigt eftersom både skolorna är de största av de internationella skolorna här i Jakarta.


Det var klarblå himmel på förmiddagen vilket inte hör till vanligheten här just nu. Vi har oftast lite gråmulet vilket är mycket skönt. Temperaturen stiger ett antal heta grader så fort solen visar sig. Det var så varmt igår.


Jag och Chrille pep sedan ut och spelade golf. 12 hål hann vi med innan jag tyckte att vi borde avbryta då det plötsligt började åska fasligt alldeles i närheten av oss och det riktigt blåste upp mot storm. Chrille var inte så pigg på att gå av just då eftersom han precis hade kommit igång och börjat spela riktigt bra. Ingen annan förutom vi lämnade banan utan folk fortsatte lugnt att spela vidare. En minut efter det att vi kommit under tak öppnade sig himlen fullständigt och sirenen med signal om att lämna banan gick igång då också. Från gassande solsken till tropiskt regn på fem minuter. Först då sprang alla in. Fullständigt dyblöta. Chrille medgav sen - något motvilligt, att jag hade 'gjort ett good job'.


Näst sista hålet vi spelade var ett par 3-hål. När vi var på väg till tee ser vi ett stort gäng gubbar komma körandes i bilar på väg mot samma hål. Det var ett boll på fem (5!) äldre japanska herrar som fick för sig att gå ut på det 12 hålet precis då. Trots att det var fullt på banan med väntan på varenda hål. Som tur var hade vi pratat lite med killarna i bollen framför. De 'släppte igenom oss' på hålet och vi slapp japanerna framför oss. I ett halvt hål i alla fall. Tills vi var tvungna att gå av. Men det är typiskt hur man gör här i Indonesien. Man gör lite som man vill.


Igår kväll var vi på Jessicas födelsemiddag. Det blev en mycket trevlig kväll tillsammans dem och Gitte, Kenneth och Linda. Och alla barnen förstås som satt ute (under tak dock!) i det fasliga ovädret som fortsatte under hela kvällen.

I skrivande stund är Chrille ute och golfar med 'the Dogs'. Barnen har sovit länge idag. Det blir nog en vilodag idag - speciellt för Hugo som varit rejält snorig hela veckan men kört hårt ändå. Vi får väl se om pyjamasen är på hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar