onsdag 29 februari 2012

Snorkling runt Giliöarna

Andra dagen ägnades åt snorkling. Vi tog en tur runt alla tre öarna med snorkling vid varje ö.


Det utlovades glass bottom boats och visst fanns det en liten glugg man kunde titta igenom.  Färgen på vattnet var blåare än blått. En otroligt fin blå färg.


Denna fina strand är på Gili Tralala.


På stoppet vid Gili Meno var det störst chans att se sköldpaddor. Och det gjorde vi också. Helt fantastiskt. Jag såg två stycken som var cirka 50 cm långa. Den ena gick upp till vattenytan och andades för att snabbt dyka ner igen.

Vid lunch lade vi till vid Gili Air. Jag såg två randiga vattenormar genom glasbotten precis innan vi skulle lägga till.


- 'Welcome to Paradise', säger alla när man går iland på öarna. Så även personalen på lunchkrogen nedan. Det fanns inga andra barnfamiljer med på snorklingsturen förutom vi. De flesta turister på öarna var unga svenskar på jorden-runt-resa.


På det sista stoppet var det väldigt strömt. Där fick man ett rep att hålla i sig i. Sara och Elin som till en början varit lite avvaktande och tyckte att det var lite läskigt att hoppa i, var först i vattnet här.


Här matade vi fiskarna med bröd. Vi låg mitt i stora stim med färgglada fiskar.


Den lilla glasrutan som först hade verkad fjösig, visade sig räcka rätt så långt. Man såg riktigt mycket genom den.


Det var en fantastisk dag. Så roligt. Den enda smolken i bägaren var att Ankie och jag brände oss ordentligt. Båda vi hade glömt att smörja in skinkorna som fortfarande - tre dagar senare, lyser röda. Jag kom bara ihåg att smörja halva ryggen och har inte varit så här bränd på säkert 20 år. Otroligt klantigt. Detta trots att en dam ombord hade varnat oss för solen och visat upp sina brända kroppsdelar för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar