söndag 19 februari 2012

Partyhelg nu igen

Talangshowen i fredags blev lång. Mycket lång. Saras och Matildas nummer var dessutom nästan allra sist. Så det var tre och en halvtimmes väntan för att få se dem. Halle som också skulle vara med blev sjuk och missade alltihop. Så även Chrille som åkte direkt från flygplatsen till party.

Jag kom för sent till det indiska födelsedagspartyt som vi var bjudna på. Bobby och Anshu fyllde år och hade stort kalas på den indiska restaurangen Ganesha. Det var fullt drag när jag kom dit vid 22-tiden. Som tur var hade de inte börjat äta ännu. De hade börjat med tårtan och sen var det full dans innan maten serverades. Maten var fantastisk.
Ingen tog illa upp för att jag var sen. Enligt indisk tradition får man komma när man vill, men värdparet bestämmer sen när gästerna ska gå hem. De indiska kvinnorna hade fantastiska saris allihopa och dansade som tusan. Jag ledde dock macarenan då ingen annan kunde rörelserna.


I lördags var det fotbollsmatch som vanligt. Hugo fick kyla sig med kylklampen eftersom de spelade mitt på dagen i den värsta hettan. De vann igår igen. Hugo gjorde två mål också.


De spelade på Sekolah Tiara Bangsa och där erbjuds det inte mycket skugga för varken spelare eller åskådare.


På kvällen var det party igen. Ahmad fyllde år och bjöd på middag på en pakistansk restaurang. Maten var urgod då också och påminde väldigt om maten i fredags. Nordindisk och pakistansk mat är lite sama-sama. Det lustiga med både indiska och pakistanska partyn är att kvinnorna och männen sitter var för sig. Jag fick alltså sitta och konversera med alla damerna, medan Chrille satt hos herrarna. Enligt (pakistansk?) tradition fick Ahmad tårtan upptryckt i ansiktet. Folket ville också att hans flickvän skulle slicka av ansiktet efteråt...


Idag var det sovmorgon för alla. Sara, som hade sovit borta två nätter i rad, hämtades först vid lunch och vi åkte till Hotel Grand Kemang och käkade brunch. Där var det konstutställning som vanligt. Barnen ville ta kort vid de stora händerna och Chrille hade svårt att få till samma gest med sin hand.


Han lyckades till slut.


Grabbarna åkte och klippte sig sen, medan jag och Sara var på Kem Chicks och handlade. Hon tycker att det är så kul att göra 'car call' - det vill säga att få killen i informationsdisken att ropa ut vår chauförs namn så att han ska hämta oss i lobbyn.


Hantverkarna gjorde större hål i poolväggen i fredags. Några armaturer hade de dock inte med sig så att de kunde slutföra sitt arbete.... Poolen är inte fräsch just nu. Husägaren har lovat mig att de blir klara med detta senast på tisdag. På onsdag väntar vi nämligen besök. Saras bästis Elin och hennes mamma Ankie ska då komma hit.


Ännu ett träd har dessutom rasat nu i helgen.... är det inte det ena så är det det andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar