söndag 31 mars 2013

Vi dyker - även Kattis!

Igår dök vi! Nästan hela gänget. Sara, Vicke, Trolle, Chrille och Kattis tog ett så kallat discovery-dyk som började med en teorilektion och dyk i pool där de fick lära sig det grundläggande. Det tar ett tag att lära sig att lita på att man faktiskt kan andas under vatten.


Sara har gjort detta fyra gånger innan så hon borde kunna ta ett cert närsom bara hon orkar göra teoriprovet...


De fick göra en massa övningar på botten.


Kattis tyckte att det var lite läskigt och danske Anders fick ta hand om henne extra mycket.


Chrille har gjort detta en gång tidigare, men hade svårt att komma ner under havsdyket så han gjorde om hela köret.


Trolle och Vicke hade inga problem alls.


Vi hann med en mycket snabb lunch innan det var dags att hoppa ombord på båten.


Kattis var väldigt tveksam efter pooläventyret.... hon trodde inte hon skulle våga dyka i havet....


Men vi övertalade henne att hänga med....


OK, vi är redo!



Sara gör ett James Bond-entry.




 Ja, så är alla i och det är dags att dyka ner.


Vi fick gå ner en efter en och sitta på knä nere på botten och vänta in siste man som var Kattis. Skulle hon våga?!?! Ja! Hon gjorde det och de tre dykledarna turades om att dyka med henne.


Oscar var dagens fotograf ombord.


I did it! Så duktigt! Och vilket premiärdyk de fick - det var helt fantastiskt! Vi såg tre fina sköldpaddor varav en riktig stor och en liten på riktigt nära håll som låg och vilade sig på botten. Något läskigare var ormen - en giftig banded sea snake, som simmade upp till ytan och tog luft och sen ner igen. Två muränor såg vi också varav en som var ute och simmade och såg ut att jaga småfisk. Kattis hade tur och såg en ganska stor haj också - en blacktip. WOW! Hon var helt slut efteråt.



Detta var Hugos och mitt elfte dyk.


Chrille var lite skärrad eftersom en motorbåt åkte rakt ovanför Sara vid ett tillfälle under dyket precis när hon gick upp en bit mot ytan för att tryckutjämna. Han är inte helt såld på det här med dykning. Något cert blir det nog inte för Engström.



Gili Trawangan.


Vi vuxna tog en drink i solnedgången.


Det blev sen middag på Trattoria för andra kvällen i rad eftersom Trolle fick bestämma restaurang. Vi sjöng för honom och Kattis höll ett tal.

lördag 30 mars 2013

Trolle fyller år!

Igår kväll tog vi som vanligt cykel ner till stan för att äta middag. Barnen uppskattar det mer och mer. De cyklar på - oavsett om det är becksvart ute eller inte. De turas om att ta både skogsvägen och den stora vägen. Skogsvägen är mindre skumpig, men där är det å andra sidan inte upplyst alls. Cykellysena fungerar oftast inte.



Vi var på Trattoria och åt en stor och god italiensk middag.


Man sitter med fötterna i sanden och enligt Jeppe smakar maten som bäst då.


Jeppe matbloggade som vanligt. Han var dock lite osäker på om han verkligen skulle lägga upp bild på en pizza nu när han är i Asien. Men man kan ju inte äta ris varje dag.


Det var fullmåne igår.


Idag är det en stor dag för Trolle som blir tonåring! Vi var alla uppe och sjöng för honom. Barnen hade alla lite grus i ögonen eftersom de fortfarande vägrar att gå och lägga sig i tid på kvällarna. barnen har fått ett eget rum och gör lite som de själva vill med tider.


 Vi åt en födelsedagsfrukost tillsammans med tjusig tårta till efterrätt.


Nybliven tonåring.


Jeppe och Chrille.


Vicke och Kattis.


Hugo och Sara.


Jag, Oscar, Hugo och Sara.


Idag står dykning på programmet. Trolle, Vicke, Kattis, Sara och Chrille ska göra ett discovery-dyk.
De är på sin teorilektion just nu. Jag och Hugo ska sedan följa med ut och dyka när de är färdiga med träningsdyket i pool. Oscar vilar sin onda arm och Jeppe får en lugn dag vid hotellpoolen.

fredag 29 mars 2013

Äntligen semester!

Det blev lite äventyrligt igår kväll då vi skulle cykla bort till restaurangerna. Det hade hunnit bli rejält mörkt och alla cykellysen fungerade inte. Lite småläskigt nästan eftersom vägen inte är den bästa och man fick cykla på känsla mellan alla gropar och hål - det tar ockå ett tag att komma ner till strandvägen. Vi käkade i alla fall en god middag på gamla goda Scallywags. Barnen ville cykla hem i förväg och gav sig iväg. Dessvärre cyklade de vilse i mörkret.... de hade dock haft kul på vägen och hållit humöret uppe - det hade inte varit alltför läskigt och hotellpersonalen fick guida dem till slut.


De hade cyklat sig rejält svettiga och ett kvällsdopp var då nödvändigt. Jeppe hängde på.



Idag sov vi alla ut. Det blev en sen lunch för alla utom för Jeppe som skippade frukosten och cyklade bort till öns bästa restaurang istället - ett tips han hade hittat på internätet. Det var en thairestaurang och några av oss cyklade dit senare och åt lunch där vi med. Restaurangen var ett typiskt backpackersställe. Kanske inte öns bästa om jag får välja, men helt OK och mycket prisvärt.


Kattis shoppade lite i affären mittemot som sålde vintagekläder. Den ägs tydligen av en svensk tjej.



Sen blev det beachhäng för dem som orkade masa sig iväg från poolen.


Hotellet vi bor på har solstolar och en liten bar på stranden. Det är mycket koraller i vattnet så det hade varit bra om jag hade packat ner våra badsskor som jag köpte förra sommaren. Sara tyckte att det var en onödig grej att ta med eftersom vi alltid tidigare hade släpat på dem men aldrig använt dem.... typiskt.




Kattis har redan en snygg bränna. Den vita handen på låret (Oscars?) blir bara vitare och vitare mot den röda bakgrunden.


Chrille var snygg i mina solbrillor.


Sen cyklade vi hem. Vi mötte barnen på vägen då skulle ner och ta ryggmassage på stranden. De är så driftiga.


Nu är det poolhäng en stund innan vi ska iväg på Trattoria - vi hoppas att det inte brinner där ikväll.