måndag 18 mars 2013

Hugo dansar

Hela dagen idag och imorgon har PIE student led conferences. Sara och jag var och träffade hennes lärare Mr Langley och EAL-lärare Mrs Taparia på förmiddagen idag. EAL står för English as and Additional Language och är en stödundervisning för barn som inte är helt flytande i engelska ännu.


Sara hade förberett en tjusig presentation om sitt arbete och höll en bra presentation för mig och lärarna.


Hennes engelska är bra nu, men hon måsta läsa mer för att utveckla språket. Hon är lite för snabb då hon gör sina uppgifter och det blir därför onödigt mycket slarvfel - både när hon skriver och gör matte till exempel. Hon måste lära sig brodera ut texter också - beskriva saker och ting med mer än en mening. Och det hade hon säker fått kämpa med i Sverige också.


Sara åkte sedan till en klasskompis som hade öppet hus för alla leksugna hemma hos sig. Jag passade då på att ta en mani-pedi och satt och somnade till i stolen hela tiden - var helt slut eftersom jag sov så dåligt i natt.

På eftermiddagen åkte vi tillbaka till skolan eftersom vi var inbjudna för att se vad Hugos dansgrupp har gjort under terminen. Dans är obligatoriskt och man har ämnet i en termin.


De uppträdde i mindre grupper och Hugos lilla gäng var först ut. De hade själva valt musik och gjort koreografin.


Det gällde att både dansa synkroniserat och i kanon. De skulle också utnyttja hela golvet.





Detta är dansrummet i Middle School.


Hugos danslärarinna Mrs Halibi är en trevlig tjej som jag också träffade hemma hos Gitte över ett glas vin i fredags.


Barnen köpte mellis i skolkafeterian efterår. Hugo ville gärna smaka på Saras muffins.


Han fick det till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar