söndag 31 mars 2013

Vi dyker - även Kattis!

Igår dök vi! Nästan hela gänget. Sara, Vicke, Trolle, Chrille och Kattis tog ett så kallat discovery-dyk som började med en teorilektion och dyk i pool där de fick lära sig det grundläggande. Det tar ett tag att lära sig att lita på att man faktiskt kan andas under vatten.


Sara har gjort detta fyra gånger innan så hon borde kunna ta ett cert närsom bara hon orkar göra teoriprovet...


De fick göra en massa övningar på botten.


Kattis tyckte att det var lite läskigt och danske Anders fick ta hand om henne extra mycket.


Chrille har gjort detta en gång tidigare, men hade svårt att komma ner under havsdyket så han gjorde om hela köret.


Trolle och Vicke hade inga problem alls.


Vi hann med en mycket snabb lunch innan det var dags att hoppa ombord på båten.


Kattis var väldigt tveksam efter pooläventyret.... hon trodde inte hon skulle våga dyka i havet....


Men vi övertalade henne att hänga med....


OK, vi är redo!



Sara gör ett James Bond-entry.




 Ja, så är alla i och det är dags att dyka ner.


Vi fick gå ner en efter en och sitta på knä nere på botten och vänta in siste man som var Kattis. Skulle hon våga?!?! Ja! Hon gjorde det och de tre dykledarna turades om att dyka med henne.


Oscar var dagens fotograf ombord.


I did it! Så duktigt! Och vilket premiärdyk de fick - det var helt fantastiskt! Vi såg tre fina sköldpaddor varav en riktig stor och en liten på riktigt nära håll som låg och vilade sig på botten. Något läskigare var ormen - en giftig banded sea snake, som simmade upp till ytan och tog luft och sen ner igen. Två muränor såg vi också varav en som var ute och simmade och såg ut att jaga småfisk. Kattis hade tur och såg en ganska stor haj också - en blacktip. WOW! Hon var helt slut efteråt.



Detta var Hugos och mitt elfte dyk.


Chrille var lite skärrad eftersom en motorbåt åkte rakt ovanför Sara vid ett tillfälle under dyket precis när hon gick upp en bit mot ytan för att tryckutjämna. Han är inte helt såld på det här med dykning. Något cert blir det nog inte för Engström.



Gili Trawangan.


Vi vuxna tog en drink i solnedgången.


Det blev sen middag på Trattoria för andra kvällen i rad eftersom Trolle fick bestämma restaurang. Vi sjöng för honom och Kattis höll ett tal.

1 kommentar:

  1. Nu är det sovdags för oss efter ännu en super trevlig kväll på byn. Tror ni inte att "personalen" tagit Katarina's iPhone fodrall när dom bäddade natt... Precis som dom "tagit" hennes ringar, iPhone & kamera tidigare. Det konstiga är att "tjuven" lägger tillbaka det inom 2 timmar. Märkligt folk dom där Indonesierna :-)
    //Oscar

    SvaraRadera