måndag 30 september 2013

Hej då Ninni

I lördags hade vi en heldag på Lippo Mall. Först var Ninni och jag på mani-pedi men fick sällskap även av Chrille mot slutet. Sen blev det lyxbio med filt och liggfåtöljer. Vi såg filmen Runner Runner som fick godkänt av oss trots sitt urusla betyg på IMDb.


Därefter blev det middag på Colonial där vi satt utomhus.


Vi sa alla att Birgitta och Fredde hade älskat detta ställe eftersom det bjöds både på levande musik och fyrverkerier till maten.


Här i Indonesien finns inga regler vad gäller störande ljud och eftersom vår granne har börjat bygga till en våning på sitt hus, innebär det att vi kommer att vara uppe med tuppen varje dag ett tag framöver - även på helgerna. Usikten är från vårt sovrum. Det låter mycket....


I söndags var inget undantag. Vi åkte till hotell Dharmawangsa och käkade brunch när de väsnades som mest. Och vilken brunch det var! Ostron och rysk kaviar fanns med på buffen bland annat.


Vi käkade oss igenom det godaste.


Hotellet är också känt för sina chokladmartinis så det fick bli en sådan också.


Det fanns även en juicebar där man själv kunde kombinera ihop sina frukter. Sara gjorde en surprisejuice till Hugo och han fick gissa vilka två frukter hon hade valt ut. Han fick blunda också så det inte skulle bli för lätt. Det var inte så lätt, men till slut kom vi på att det var rött äpple och drakfrukt.


Chrille och jag pep därefter ut och spelade en runda golf på Pankan och det var aå skönt att gå en runda efter all denna mat. Det blev en stilla middag hemma med Burger King-burgare på kvällen.


En vecka går ju så snabbt och idag var det redan dags att säga hej då till Ninni. Vi hann med en lunch på Four Season innan hon var tvungen att åka iväg till flygplatsen. Vi konstaterade att det inte var så långt tills vi kommer att synas igen. Höstterminerna går ju alltid så fort dessutom. Hej då Ninni! Det var så kul att ha dig här!

Jag åkte till skolan på eftermiddagen eftersom Hugo skulle spela en match mot Varsity-tjejerna. Tjejer som går i klass 9-12 alltså. De behövde träna inför en turnering i Taiwan nästa helg och bad att få möta U14-grabbarna för en match.


Tjejerna var oerhört duktiga (och stora och starka!) och gav grabbarna ett bra motstånd. De kämpade verkligen. Killarna lyckades göra två baljor i den sista kvarten och vann med 2-0. Hugo lyckades göra ett av målen då han dribblade förbi fyra tjejer och sätta bollen i nätet. Han blev också fälld flera gånger under matchen.

lördag 28 september 2013

Track&Field-tävling

Vi hade en lugn förmiddag igår och satt en stund vid poolen. Vi har haft ett otroligt bra väder och sluppit regn hela den gångna veckan. Det stod i tidningen idag också att den torra säsongen har en peak just nu med temperaturer på 33 grader om dagarna. Det ligger annars stora regnmoln över nästan hela sydöstra Asien just nu och monsunen ska tydligen snart dra in hos oss också.


Vi lämnade solstolarna och åkte in till stan för att luncha med Chrille på Pacific Place. Och vi hann även med lite shopping då också. Ninni kommer nu att ha två nästan självlysande klänningar med sig hem i bagaget.


Vi käkade sushi och denna cornflakesrullade skapelse var godare än vad det låter.


Vi åkte direkt vidare till skolan eftersom Sara skulle vara med i en friidrottstävling - Rob Weber Classic, som varje år avslutar friidrottssäsongen. Tävlingen är för övrigt döpt efter en JIS-lärare som omkom under Balibombningarna år 2002.


Totalt var sju skolor i Jakarta med igår. Sara tävlade i 100m, 200m, längdhopp och stafett.


Hon började med 100-metersloppet. Det gick fantastiskt bra och hon vann sitt heat stort. Hon kom också tvåa totalt på 14:04 sekunder och var bara tre hundradelar efter BIS-tjejen som vann på 14:01. Faster Helena var med och hejjade på och kom med goda råd om att bland annat knyta skorna hårt.


200-meterloppet gick bra det också trots att Sara fick springa på ytterbanan. Hon kom tvåa även i den grenen med en tid på 30:57 sekunder. Tjejen som vann var samma BIS-tjej som vann 100-meterloppet och hon vann detta lopp på 30:47.


Sara vann längdhoppstävlingen för flickor U13. Hon fick göra två provhopp och sen två riktiga hopp. Hon slog sitt personbästa och hoppade 4,22 meter som längst - det var 40 cm längre än vad tjejen som kom på andra plats hoppade. Så otroligt duktigt!


Staffetterna avslutade tävlingsdagen och Sara fick där tävla i klassen flickor under 15. Hon sprang tredjesträckan och lyckades bra med sina växlingar. Hennes lag kom trea totalt vilket var fantastiskt duktigt det också eftersom tre av tjejerna i laget var under 13 år.


Det blev en indisk take away-middag igår och vi var helt slut trots att vi inte gjort speciellt mycket alls på dagen. Vi får skylla på värmen helt enkelt.


Idag väntar mani/pedi och bio.

fredag 27 september 2013

Ännu mer shopping

Igår blev det ännu en shoppingdag då vi först åkte till Parade Outlet i Serpong och därefter till vår närmaste största shoppinggalleria PIM. Det blev först en stor och jättegod lunch på Din Tai Fung - den av Michelin stjärnbeströdda restaurangen, eftersom man ju blir hungrig av allt shoppande.


Vi fick några timmars vila hemma innan det var dags att bege sig in till stan för att äta middag med Chrille. Vi var på den tjusiga restaurangen Bluegrass som nyligen flyttat till en ny adress. Vi åt alla jättegott och det var bara min Limoncellodrink som fick underkänt eftersom det var alldeles för mycket sprit i den.


Jag har tyvärr varit dålig på att ta bilder från våra äventyr so far och ska bättra mig. Får kanske skylla på att jag haft en lätt förkylning i kroppen och att hela huvudet därför inte är med.

Barnen har vi knappt träffat den senaste veckan eftersom de oftast inte är hemma förrän vid 19:30-tiden på kvällarna. Idag ska vi dock till skolan för att titta på en friidrottstävling som Sara ska vara med i.

onsdag 25 september 2013

Mer shopping

Idag blev det mer shopping då vi begav oss till Mangga Dua som ligger i de norra delarna av Jakarta. Resan dit gick över förväntan snabbt så vi hängde bokstavligen på låset. Många av affärerna hade inte öppnat men vi gick trots det som vanligt längst in i gallerian och bort mot väskgatorna och började botanisera i de affärer som redan slagit upp portarna. Det blev en snabb och effektiv shopping idag och vi var klara på två timmar blankt. Nytt rekord.


Sedan blev det ett tvärt kast då vi efter den något sunkiga Manga Dua-gallerian hamnade på den fina gatan i stan då vi var på Grand Indonesia och Plaza Indonesia - två upscale-gallerior som ligger vägg i vägg. Vi kände att vi var tvungna att ta ett bild utanför Louboutins-affären. 


Det blev en stor och god lunch uppe på Skye också - sikten var dock inte så bra och smoggen låg tung över staden.


Vi var i alla fall mycket nöjda med dagens inköp. Helena och jag köpte bland annat varsin av nedanstående tjusiga väska.


Det blev en lugn eftermiddag och kväll hemma då vi försökte titta på en film - dessvärre hakade DVD:n upp sig och vi missade slutet. Chrille har fullt upp på jobbet just nu och har kommit hem sent hela veckan.

tisdag 24 september 2013

Ninni är här!

Helena landade här i Jakan igår och var så pigg och fräsch trots den långa flygresan. Även bilresan från flygplatsen gick ovanligt snabbt och bra och det var så kul att träffas igen. Renee, Big John och Chrille anslöt senare framåt kvällen och vi åt middag tillsammans allihopa.

Idag var det en ovanligt varm dag. Vi passade då på att åka och shoppa eftersom det nästan inte går att ligga i solen. Vi åkte till Bogor och betade av ett helt gäng outletaffärer som låg på rad längs en gata i stan. Det blev en påse från nästan varje ställe...


Sen började det kurra lite i magen framåt eftermiddagen och vi åkte då till CITOS och käkade japanskt till lunch på Ramen58. Vi passade även på att handla pekinganka till middagen på nedanstående ställe.


Dagens shoppingskörd.


Imorgon blir det mer shopping - på Mangga Dua. Det är lika bra att beta av alla måsten asap.

måndag 23 september 2013

Partyhelg

John och Renee  har bott hos oss i helgen och då blir det som alltid party. Vad passar då bättre om inte lite svenskt snacks som jag hittade på PIM.


I fredags blev det AW på Loeswys för alla utom för mig eftersom jag var helt slut efter oktoberfesten. I lördags var jag dock utvilad och vi hade då fördrink hemma hos oss. Vi skulle alla gå på Reggie och Arpitas hejdå-fest inför deras flytt till Singapore.


De hade festen på den turkiska restaurangen Anatolia - i deras inre privata rum. Det bjöds på magdans.


Det fanns också en inhyrd spåtant som båda jag och Chrille gick till. Hon sa dock inte så mycket till någon av oss trots att Chrille försökte ge henne lite information om sig själv.


Det var ett kul party med mycket dans.


Jag hade dock glömt att slå på blixten varför alla bilderna från kvällen är katastrofdåliga.


Chrilles kollega Anker och Reggie. Det sista vi gjorde innan vi gick hem från festen var att ta en shot tequila eftersom Arpita tyckte vi alla behövde one for the road - inte det smartaste när klockan är två på natten.


Chrille och John gick ändå upp och spelade golf igår söndag medan jag vilade mig i form och gick och käkade en god lunch med barnen istället. Hugo och jag gick sen också på bio - vi såg Malawita som jag gillade mycket.


Idag kommer Ninni till Jakan och hon får bo i Saras rum den första natten eftersom Big John och Renee inte åker hem förrän imorgon.

fredag 20 september 2013

Oktoberfest

Vi var på den årliga oktoberfesten igår för tredje året i rad. Det var samma upplägg som vanligt. Festen hölls på samma hotell...


.. det var samma band som spelade samma låtar....


... och det var lika trevligt som vanligt. Vi var där med många inom telekomgänget eftersom det var en av leverantörerna som bjöd in till detta party.


Som vanligt blev det även lite sång - Ein Prosit till exempel, och dans.


Bobby dansade helst på borden.


Även serveringspersonalen dansade.


Speciellt till YMCA. Maten som serveras är tysk och ganska god. Jag åt både surkål och knödel igår, men det godaste var ändå charkuterierna -  konstigt nog för charkuterier är annars både dyrt och dåligt här i stan.


Chrille var även i år uppe på den elektriska tjuren.


Och låg snart på golvet - same, same as last year.

torsdag 19 september 2013

Snart oktober

Veckorna går så obeskrivligt fort och snart är det redan oktober. Jag har därför varit och köpt mig en födelsedagspresent. Det blev två golfklubbor i år. En träfemma och en trätrea slog jag till på eftersom det är golfrea i en stor sportaffärskedja just nu. Jag frågade om det var originalklubbor och det skulle visst vara det. Klubborna är dock tillverkade i Kina.


Denna vecka har bara svischat förbi utan att jag gjort något speciellt alls. Jag har bara fixat lite med praktiska saker och tränat. Barnen har också mycket träningar just nu. Tre dagar i veckan kommer Sara inte hem förrän efter klockan 19:30. Hugo har inte lika tufft schema eftersom han har skippat basketträningarna denna termin och kör bara fotboll.

Idag är det dags för den årliga oktoberfesten på hotell Aryaduta i centrala Jakarta. Det kommer nog att bli sent då det tar en stund att ta sig dit och hem och jag har därför ställt in golfen imorgon eftersom jag nog inte kommer orka att gå upp klockan 06:00.


Imorgon får vi besök. Renee och Big John kommer hit från KL och ska bo hos oss över helgen. Vi ska gå på en gemensam fest på lördag.

måndag 16 september 2013

Underage drivning

Så har ännu en helg passerat i faslig fart. Det var pubkväll i fredags men tyvärr var det inte så många Nordic Club-medlemmar som var där. Speciellt inte de svenska medlemmarna som nästan alla hade valt att stanna hemma. Vi träffade på några vi kände och engelska Tess och Steve var också där - vi gick hem till oss en sväng efter några öl på puben och satt och snackade länge.

På lördagen var det matcher som vanligt. Sara verkade helt slut efter sin skolresa - alla i laget verkade slagna och de förlorade sin match.


Hugos gäng vann sin match med nöd och näppe för tredje helgen i rad. De låg under men lyckades vända och sätta ett avgörande 3-2-mål. Det blev ett avbrott mitt i eftersom det började att blixtra.


Varningslampan gick igång och då får man inte vara ute på plan.


Ovädret blåste bort ganska så snabbt så väntan blev inte så långvarig. Jag passade då på att servera dricka och frukt under pausen eftersom jag var snack mom denna helg också.


På kvällen blev det bio på Lippo Mall - lyxbio med middag under filmen eftersom vi inte hann käka middan innan. Efterrätten - crepe med choklad och bananer, intogs på nedanstående ställe efteråt.


Igår blev det en golfrunda på Pankan som vanligt. Det kom ett ovanligt fint sommarregn som man kunde spela i - till skillnad mot det tropiska ovädret vi vanligtvis brukar ha och som man inte vill vistas ute i. 
Tyvärr bränner golfklubben sopor bakom greenen på det tionde hålet. Varje gång vi är där. Det luktar riktigt giftigt och jag har gnällt om det eftersom man går runt denna brasa under flera timmar och andas därför in en massa skit. Enligt vår caddie är det inte många andra förutom jag som bryr sig om detta. Man bränner sopor här. Överallt.


En stor debatt som pågår här just nu är underage driving. Förra helgen körde nämligen en 13-årig kille ihjäl sex personer och skadade nio när han var ute och körde hem sin flickvän mitt i natten. I Indonesien ska man egentligen vara 17 år för att få ett körkort men polisen utfärdar körkort till alla som betalar 20 USD under bordet och frågar inte hur gammal man är eller om man kan köra. Jag har under våra år här bara sett en övningskörningsbil. De indonesiska föräldrarna verkar tycka att det är OK att deras ungar kör själva. De säger att ungarna måste köra själva eftersom kollektivtrafiken både är dålig och osäker.
Killen som körde ihjäl alla dessa människor är son till en känd musiker. Han har två bröder och det har gjorts en dokusåpa om de tre bortskämda brorsorna som alla fått var sin lyxbil av sin kända pappa.
Pappan har i alla fall betalat motsvarande 2.500 USD var till de drabbade familjerna - antagligen i hopp att de inte ska väcka åtal. 2.500 USD - så mycket är ett liv värt i Indonesien idag. Skrämmande.

På nyårsdagen i år var det en ministerson som körde ihjäl två personer. Han har sluppit fängelsestraff efter att pappan betalat av familjerna och skyllt på att sonen studerar i England och skulle missa för mycket av sin utbildning om han hamnat i fängelse. De rika gör som de vill i detta land och vill bli betraktade som halvgudar - de fattiga runtomkring är för underutbildade för att ifrågasätta någonting överhuvudtaget. Man kan muta sig fram överallt i detta samhälle om man har pengar.

 Bild från Jakarta Post.

Jag glömde att skriva att jag i förra helgen såg en död människa som precis hade omkommit i just en trafikolycka. Det var en kille som låg under tidningspapper och bara hans blå gympadojor stack fram.