lördag 28 september 2013

Track&Field-tävling

Vi hade en lugn förmiddag igår och satt en stund vid poolen. Vi har haft ett otroligt bra väder och sluppit regn hela den gångna veckan. Det stod i tidningen idag också att den torra säsongen har en peak just nu med temperaturer på 33 grader om dagarna. Det ligger annars stora regnmoln över nästan hela sydöstra Asien just nu och monsunen ska tydligen snart dra in hos oss också.


Vi lämnade solstolarna och åkte in till stan för att luncha med Chrille på Pacific Place. Och vi hann även med lite shopping då också. Ninni kommer nu att ha två nästan självlysande klänningar med sig hem i bagaget.


Vi käkade sushi och denna cornflakesrullade skapelse var godare än vad det låter.


Vi åkte direkt vidare till skolan eftersom Sara skulle vara med i en friidrottstävling - Rob Weber Classic, som varje år avslutar friidrottssäsongen. Tävlingen är för övrigt döpt efter en JIS-lärare som omkom under Balibombningarna år 2002.


Totalt var sju skolor i Jakarta med igår. Sara tävlade i 100m, 200m, längdhopp och stafett.


Hon började med 100-metersloppet. Det gick fantastiskt bra och hon vann sitt heat stort. Hon kom också tvåa totalt på 14:04 sekunder och var bara tre hundradelar efter BIS-tjejen som vann på 14:01. Faster Helena var med och hejjade på och kom med goda råd om att bland annat knyta skorna hårt.


200-meterloppet gick bra det också trots att Sara fick springa på ytterbanan. Hon kom tvåa även i den grenen med en tid på 30:57 sekunder. Tjejen som vann var samma BIS-tjej som vann 100-meterloppet och hon vann detta lopp på 30:47.


Sara vann längdhoppstävlingen för flickor U13. Hon fick göra två provhopp och sen två riktiga hopp. Hon slog sitt personbästa och hoppade 4,22 meter som längst - det var 40 cm längre än vad tjejen som kom på andra plats hoppade. Så otroligt duktigt!


Staffetterna avslutade tävlingsdagen och Sara fick där tävla i klassen flickor under 15. Hon sprang tredjesträckan och lyckades bra med sina växlingar. Hennes lag kom trea totalt vilket var fantastiskt duktigt det också eftersom tre av tjejerna i laget var under 13 år.


Det blev en indisk take away-middag igår och vi var helt slut trots att vi inte gjort speciellt mycket alls på dagen. Vi får skylla på värmen helt enkelt.


Idag väntar mani/pedi och bio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar