tisdag 24 december 2013

Jul på Langkawi

I söndags var det uppstigning tidigt eftersom vi skulle flyga till Langkawi. Det var en kort och behaglig flygtur eftersom jag hade bokat bästa platserna - i alla fall om man bortser från Business Class.


Vi kunde checka in bagaget hela vägen från Jakarta till Langkawi trots en mellanlandning i KL och inrikesflyg till Langkawi. Langkawi är en av 99 öar i denna arkipelag och vi såg flera av öarna när vi landade i det fina vädret.


Det tog bara en halvtimme att ta sig från flygplatsen till hotell Berjaya Resort som ligger något isolerat på den nordvästra delen av ön. Kusinerna tyckte att det var så kul att träffas igen! De badade i poolen hela den första eftermiddagen.


Hotellet ligger vid nedanstående fina strand. Här kommer vi att kunna slappna av ordentligt vår första vecka på semestern.


Huvudbyggnaden mer röda taket till höger på bilden och strandrestaurangen till vänster.


Hotellet är hur stort som helst och det finns även många rum som ligger på pålar ute i vattnet.


Vi bor dock på land och har fått en bunge med sea view. Vi är dock tacksamma att vi bor nära poolen och stranden och inte i bungarna längst bort som det tar en kvart att komma till. Det finns många apor på området och man måste låsa dörrar och fönster ordentligt för att de inte ska ta sig in. Vi hör aporna hoppa på taken på nätterna.


Igår spelade Chrille, Birgitta, Fredde och Sange golf på en fin bana och var hur nöjda som helst när de kom hem efter rundan. Det var horisontalläge på stranden för de övriga. Jag brände mig rejält trots att jag hade legat i skuggan hela dagen.


Tjejerna hyrde en trampbåt.


Utsikten från strandrestaurangen är tjusig.


Eftersom vi befinner oss på en västkust kan vi se solen gå ner varje dag.


Igår blev det drinkar vid strandbaren som dock stänger redan klockan 19:00 vilket vi tycker är konstigt eftersom det är så vackert på stranden vid den tiden.


Ninni.


Martin.


Sedan promenerade vi bort till resortens thai-restaurang som ligger på en pir ute i vattnet längst bort på området.


Vi beställde en massa rätter som vi delade på och maten var mycket bra. Nina och Sange som nyligen flyttat till Hong Kong är också här på semester. Vi var därför 15 kring bordet vilket var mycket trevligt.


Tjejerna flätade varandras hår efter maten.



Min egna lilla Katniss.


Vi såg en hel del stora fiskar i vattnet eftersom man hade lyst upp delar längs piren.


Idag är det julafton och vi hade tur att få två bord bredvid varandra i frukostrestaurangen. Det är fullt på hotellet och man måste vara lite om sig och kring sig vid måltiderna och boka bord på de olika hetellrestaurangerna samt ta solstolar i tid för att få ligga i skugga.



Tomten hade hittat oss här i Malaysia och barnen blev väckta med ett telefonsamtal från receptionen om att de hade varsitt paket att hämta.


God Jul allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar