söndag 1 december 2013

Första advent idag

Jag började att julpynta i fredags. Den stora tomten är ny för i år och han har fått en egen stol att sitta i.


Båda barnen kom hem från skolan och ville vara med och klä granen vilket var mycket roligt. När det väl var gjort ville Hugo absolut åka ut i den vidriga fredagseftermiddagstrafiken för att köpa sitt efterlängtade Playstation 4 som han sparat till länge, länge.


Vi åkte till en affär i PIM som bara säljer spel och konsoler. Sara var mindre road. Vi förhörde oss noga om det gick att spela onlinespel vilket han nu vill kunna göra. Absolut sa försäljaren. Det visade sig dock inte stämma. När vi väl kom hem upptäckte vi att maskinen var avsedd för att säljas i region 1 - alltså USA. För att spela onlinespel måste man därför ha både en amerikansk adress och ett amerikanskt kreditkort. PUST! Det blir aldrig som man tänkt sig i det här landet. Hugo var så besviken hela kvällen.


Sen kom Birgitta över eftersom det var strömavbrott i hennes kvarter. Hon stannade kvar på middag vilket var jättetrevligt. Vi träffades även i lördags då det var en tysk basar på hotell Aryaduta inne i stan. Chrille skulle ändå spela golf med the Dogs så det passade utmärkt. Jag hade hört att man kunde köpa tysk mat där och det var lite därför vi åkte in. Den enda maten som såldes var man dock tvungen att äta på plats. Så synd - jag hade gärna köpt hem lite korvar till exempel.


Vi drack gluhwein i alla fall - varsin jättemugg, och satt vid långborden och tittade på folklivet.


Basaren var annars inte så spännande - jag köpte bara adventskalendrar till barnen och några julpynt. 
Igår kväll var vi ute och käkade med Gitte och Kenneth samt alla barnen. Vi var på Cafe Gitane - en ny fransk restaurang i Kemang och det var så kul att ses igen - vi har knappt hunnit träffas alls denna höst.


Idag har vi varit och tittat på hus. Jag hade redan sett dem och ville att de andra också skulle får kolla på de bästa husen från mina rundturer. Vi åkte bara till Pondok Indah. Huset som ligger granne i skolan fick direkt underkänt av barnen. De gillade inte det som var lite trafikstört heller. Det nya huset med en tarm till pool kunde hela gänget tänka sig att flytta in i.


Speciellt Hugo gillade det huset.


Vi träffade även agenten Colette idag - hon som bara visade mig ett hus sist. Hon ville visa ett hus till idag och det var det på bilden nedan.


Det pågick en större renovering där och man hade i princip blåst ut allt invändigt.

'

Huset var lite större än vad vi tänkt oss - det fanns plats för 6 bilar bland annat, men det verkade kunna bli hur läckert som helst. Rummen var inte så hysterikt stora som i vårt nuvarande hus.


Badrummet till the master bedroom med badkar i mitten nedan.


På ovanvåningen kommer det att finnas ett gästrum i ett eget litet hus. Vi får väl se hur vi ska gå vidare nu.


Därefter åkte vi till PIM för att försöka lämna tillbaka Hugos Playstation. Det tog nästan tre timmar och jag var tvungen att bli rejält upprörd ett antal gånger och prata bahasa med flera olika chefer på telefon innan vi fick pengarna tillbaka. Under en kort paus i förhandlingarna hann vi också käka lunch på Sushi Groove. Chrille hade bland annat beställt in en sushiburgare som smakade som köttbulle med ris. Inget mer. 

Hugo blev i alla fall jätteglad och får nu vänta med att köpa sin Playstation till i januari då man räknar med att officiellt lansera den här. Tänk om de hade upplyst oss om detta i fredags.


På eftermiddagen fortsatte jag att julpynta eftersom det faktiskt är första advent idag.



Det blev en riktig festmåltid till middag då vi åt ugnsgratinerad falukorv. Så gott. Korven fick vi av Mats då han var på besök i Jakan för en tid sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar