tisdag 31 december 2013

Pantai Cenang

I förrgår förflyttade vi oss på ön. Vi bytte hotell och bor nu i närheten av den mer exploaterade Cenang-stranden på den sydvästra delen av ön.


Hotellet vi bor på heter Frangipani och är döpt efter de vackra blommorna med samma namn. En röd sådan syns på bilden nedan. Frangipani-blomman kan ha lika färger och heter tydligen även tempelblomma på svenska.


Det har varit lite mulet de senaste dagarna, men det är bara skönt när man befinner sig i tropikerna. Första dagen - efter incheckningen, hängde vi nere på beachen. Helena och jag tänkte ta oss ett dopp och hon undrade då vad de lila flaggorna betydde. -'Det kanske är en varning för maneter', sa jag utan att veta. Just i det ögonblicket kände jag att det stack till lite på benet och vi gick upp ur vattnet. Senare såg vi nedanstående skylt och fick då veta att lila flagg betyder just maneter.


Vårt nya hotell är betydligt enklare än det föregående. Tydligen blev det utsett till bästa hotell år 2012 på Tripadvisor, men det måste var i jordenruntluffarklassen. Det är ändå helt OK och man vänjer sig snabbt. Vi bor i familjerum och har två stora dubbelsängar i vårt rum.


Vi använder även Tripadvisor till att leta upp bra restauranger. Första kvällen hamnade vi på Brassarie som var mycket trevlig och bra. Vi åt alla urgott.


Man satt nere vid stranden - vissa av oss hade fötterna i sanden till och med.


Kvällen avslutades med drinkar på strandbaren Sugar som ligger en kort strandpromenad bort från vårt hotell. Stället verkade lite småhippt och ett band spelade - inte muslimsk, utan mer bluesinspirerad musik.


Igår blev det mestadels häng på hotellet för våra små gryn. De har så kul ihop med kussarna och behöver egentligen inte aktiveras särskilt alls. Chrille och jag åkte ut och spelade golf med Brigitta och Fredde.


Idag är det nyårsafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar