lördag 21 december 2013

Jullov

Igår var det översvämning i köket när vi vaknade upp på morgonen. Tomten hade därför fått hoppa över alla vattenpölar när han kom med alla klapparna och det är vi tacksamma för!

Husägarens handyman var här och bytte ut en kran i torsdags och givetvis blev någonting fel. Som alltid. Det har dessutom luktat mögel under diskbänken ett tag och jag har misstänkt en vattenläcka. Jag har rapporterat om detta till husägaren men han har inte brytt sig om att göra någonting. När dessutom kraninstallationen blev fel började det antagligen rinna ännu mera vatten. Pust. Det är i alla fall åtgärdat nu.


Barnen hade bara halvdag i skolan igår och kom hem tidigt. Sara kände och klämde på alla paket.


Vi väntade dock med paketöppning och åkte in till stan och käkade lunch eftersom det pågick reparationsarbeten där hemma. Vid Pacific Place har man öppnad en ny restaurang - Paul. Vi åkte dit och hade tur som fick bord i den annars fullsatta restaurangen. Maten var jättegod, men servicen får de jobba lite på. Vi beställde varsin sallad och dricka som är en ganska enkel beställning, men servitrisen kom tre gånger med fel saker till vårt bord.


Vi köpte även med oss bröd och efterrätt hem eftersom det fanns så mycket gott att välja på.


Det är fullt av folk i alla shoppingcentra just nu och det tar en stund för chaffisen att komma till lobbyn eftersom det är trafikstockning vid alla in- och utfarter.


På eftermiddagen gjorde jag iordning små paket till alla våra anställda och en del av deras barn. Vår nye chaufför har en dotter som lustigt nog heter Billa.


På kvällen blev det julmiddag hemma med familjen och jag tog fram det sista prinskorvspaketet från frysen. Det är ju bara jul en gång per år.


Vi åt även köttbullar, potatis och rödbetssallad. Barnen fick sen äntligen öppna upp sina julklappar efter maten. Sara började med de minsta paketen, medan Hugo tog de mjuka först.


De hade båda sparat sitt största paket till sist som de öppnade samtidigt.


- "Det är ju bara en massa tidningspapper i", sa de när de öppnade paketen.


Det var inte bara tidningspapper inuti- de hittade varsitt litet kuvert längst ner i paketen också. De var båda mycket nöjda med sina julklappar.


Vi hade en mycket trevlig kväll. Tjejerna gick sedan och la sig i lagom tid medan killarna var uppe sent, mycket sent. Hugo spelade spel och Chrille skypade med flera kompisar halva natten.

Idag spelar Chrille golf med sin nya golfkompis Rob. Rob kom förbi med ett pris som Chrille vunnit när han spelat med the Dogs. Han kom fyra i ligan och det efter att bara ha spelat två rundor med dem. Prispokalen nedan.


Hugo sov till 14:00 idag och det är nog ett nytt rekord. Jag var uppe tidigt och spelade tennis med Aniko och Isaura på JIS. Vi spelade tre dubbelmatcher eftersom en av bollpojkarna ställde upp och spelade med oss. Det var så kul!
Sen var Sara och jag på PIM och köpte batterier till hennes nya klocka eftersom det tydligen inte ingår batterier när man köper en klocka här i landet. Sara är nu hos sin kompis Ruby.

Ikväll är det middag hos Isabelle som fyller 40 idag. Fredrik - hennes man, fyller också år idag vilket är lite lustigt. Innan dess ska jag packa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar