tisdag 3 december 2013

Jullunch med tennisdamerna

Julen börjar ju att närma sig och det firar man på lite olika håll här. Idag var det julknytis med tennisgänget.


14 tjejer är med i detta tennisgäng och alla är riktigt mysiga och trevliga. Många nationaliteter är representerade i gruppen - Indonesien, Filippinerna, Japan, Mexiko, Ungern, USA, Bolivia, Nya Zeeland mm. Det var bara franska Christiane som inte kunde vara med idag eftersom hon redan åkt hem till Frankrike för att fira jul.
Damerna verkar socialisera mycket även utanför tennisbanan och idag var vi hemma hos sydamerikanskan Xochil.


Det blev en stor buffé med mestadels olika asiatiska rätter - vi fick bland annat en variant på sushi, gult ris som är en indonesisk festmåltid, svamppaj och vietnamesiska vårrullar. Jag bidrog med toast Skagen som verkade uppskattas.


Det togs många bilder!


Jag har ännu inte lyckats få tag på sådana räkor som finns hemma i Sverige, men jag har lyckats att hitta ett recept på nätet för svenska räkor i Asien som en kille i Thailand har lagt upp. Jag hade dessutom tur och fick tag på färsk dill igår. Räkorna skulle först kokas och sedan marineras i lagen över natten. De blev riktigt goda.


Efter maten var det paketöppning. Alla hade köpt varsin julklapp och man fick välja ett paket i nummerordning. Kruxet var att nästa tjej på tur fick stjäla ens paket om hon gillade innehållet. Varje sak fick dock stjälas högst två gånger. Det blev mycket skratt under denna lek som tydligen heter White Elephant. Tjejerna snodde paket friskt av varandra - även de mer tysta och blyga japanskorna vilket var extra kul.


Elsa - som nog är gruppens bästa spelare, fyllde dessutom 50 år just idag så det blev chokladtårta till efterrätt.


Jag kom hem med en liten tomte och en ljusslinga. Tomten är redan på plats.


Jag har också fått mail med bilder på mina lampor som nu är färdiga för leverans. Jag beställde dessa när vi var på Bali sist.


De verkar ju ha blivit riktigt tjusiga - på bild i alla fall, om man byter ut de svarta sladdarna.


Sara ska ha knytis i skolan på torsdag också - alla barn ska då ta med sig mat från sitt hemland. Hon satsar på att ta med sig efterrätt vilket gör det extra lätt för mig. Vi hade Dajm hemma sedan tidigare och jag har också lyckats köpa Singoalla-kex här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar