onsdag 11 december 2013

Skjorttyg i ösregn

Igår var jag och hämtade Sara på fotbollsträningen. Jag är annars aldrig i skolan nuförtiden - de åker till och från sina träningar med chaffisen själva. Igår var dock chaffisen upptagen med att köra Chrille ut till flygplatsen. Sara var glad att jag var där och mötte med kall dricka och kex eftersom hon brukar vara ganska så hungrig när träningen slutar klockan 19:00.


Idag cyklade jag som vanligt bort till tennisen i Pondok Indah. Det var den sista gången vi spelade för denna termin och det var lika kul som vanligt. Vi var bara sju som kom idag så en av bollkillarna fick spela dubbelmatcher med oss hela tiden. Vi brukar spela i två timmar och börjar redan halv åtta på morgonen. Det är skönt att börja tidigt innan solen kommer fram ordentligt.


En snabbdusch senare kom Isabelle och hämtade mig eftersom vi hade bestämt att åka till tygmarknaden vid Mayestic. Vi öppnade upp med att köpa band i en av affärerna som specialiserat sig på detta.


När vi stod där och valde kom världens åsksmäll. Den måste ha slagit ner oerhört nära eftersom ett billarm började tjuta precis utanför affären. Sen började det att regna. Så mycket att vi vadade i tio centimeter högt vatten när vi skulle gå mot tygaffärerna. Himmel! Och jag hade för säkerhets skulle satt på mig nya skor idag. De var alldeles genomsura efteråt.


Isabelle köpte gardiner och jag skjorttyger. Så här ser en typisk affär ut. De drivs ofta av indier och det var fullt med folk i affärerna idag. Tydligen börjar bröllopssäsongen snart och man handlar mycket inför detta.


Jag kom hem med tyg till elva skjortor. Jag hoppas att Chrille gillar de flesta. Jag brukar alltid satsa på några säkra kort och på några lite mer annorlunda tyger. Jag köpte även tyg till en bordsduk med matchande servetter - det tyget var så fint! Blått i botten med röda fjärilar på.


Jag köpte även några band som jag ska låta sy på skjortorna - en bandrad under knapparna framtill. Jag la en bit av banden i blöt när jag kom hem för att se om de färgade av sig. Det gjorde de inte vilket var toppen.


Fönsterdörren i sovrummet är inte lagad. Man har dock tejpat för glipan med vanlig tejp för att hålla myggen ute. Det är vi glada för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar