torsdag 28 november 2013

Ännu mer hus

Efter ett tungt yogapass, en keratinipackning hos frissan samt en ultrasnabb lunch på KOI, träffade jag husagenten Sandra idag igen. Vi började med att titta på en lägenhet i det tjusiga compoundet Altamaya. Det var för synd att lägenheten var så liten, för detta compound är så fint! Poolområdet i balinesisk stil nedan är fantastiskt flott.


Sen åkte vi till nästa compound - Executif Paradise, där flera av våra kompisar bor. Det är ett mycket populärt ställe i Jakarta och hyrorna har gått upp massor för husen där. Det finns inte heller många hus lediga så folk brukar bjuda friskt över varandra för att få tag på ett hus.


Husen i Executif Paradise är oftast ganska gamla och det var även det jag tittade på. Huset var dock ganska bra planerat och lagom stort - det gällde bara att föreställa sig hur det kunde se ut utan alla pryttlar och konstiga färger överallt.


Badrummen var fräscha men köket var litet och gammalt.


Det fanns knappt någon trädgård vilket husen i området annars brukar ha, utan bara en ful mur runt poolen. 


Sen åkte vi till Pondok Indah. Sandra hade hyrt ut nedanstående hus till de förra hyresgästerna som tydligen hade trivts bra där.


Det huset kändes mycket trevligt och låg på något längre gångavstånd från skolan. Det var genomgående så här ljust och fint.


Poolområdet var också fint. Det enda var att man hörde en trafikerad gata därifrån.


Nästa hus såg gigantiskt ut utifrån, men var inte det när man väl gick in.


Det fanns ingen trädgård där överhuvudtaget utan bara en tarm till pool på baksidan.


Allt var nyttt och fräscht men huset har stått outhyrt ett tag eftersom ägaren ville ha för hög hyra. Han har dock sänkt den nu. Det låg också på lite längre gångavstånd från skolan.


Huset nedan låg granne med skolan. Det var ganska gammalt dock.


Baksidan och poolen var fina.


Även så vardagsrummet.


Sovrummen var bra men alla badrum kulle behöva en uppfräschning vilken ägaren nog inte är så pigg på. Jag fick också reda på att ett av husen som jag sett tidigare - som också var mitt favorithus, redan var uthyrt. Man måste bestämma sig snabbt om man hittar något man gillar med andra ord. Men det är inte så lätt!


Jag har idag också hämtat min cykel som varit inne på service. Det behövdes verkligen och den har fått sig ett rejält lyft med ny kedja, däck och mjuk sadel.


Hugo kom hem från skolan idag och var lite stressad eftersom hans dator inte fanns i hans rygga. Han trodde att någon hade snott den, men det visade sig att han glömt den på biblioteket och en vänlig lärare hade lämnat in den på helpdesken. Pust! 

Igår onsdag fick det bli golf eftersom Birgitta inte kan spela på fredag. Birgitta, Mari och jag var ute på den fina men svåra banan ute i Karawaci. Vi hade en urtrevlig runda men råkade bränna oss trots att vi hade paraplyerna framme nästan hela tiden. Solen riktigt gassade igår. Birgitta och jag hann även stanna till i en outletaffär på hemvägen men fick stressa hem efteråt för att hinna i tid till vår bahasa-lektion med Ibu Tetty.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar