lördag 23 november 2013

Mer hus

I torsdags var det golf igen. Mari, Birgitta, finska Ayla och jag var ute på Pankan. Rundan gick katastrofdåligt för mig eftersom jag bara hade sovit i fyra timmar efter att ha slagits med mygg halva natten.

Barnen har fysiska test i skolan fyra gånger per år och de springer då en mile bland annat. Sara slog sitt personrekord i torsdags då hon sprang på 6,49 tror jag att det var. Hennes tidigare personbästa var på över sju minuter.

I fredags var jag och husagenten Sandra ute och tittade på nya hus. Vi var bland annat i ett compund i Kemang där även Chrilles danske kollega bor. Det fanns två fantastiskt fina hus där varav den nedanstående var det bästa.


Vi hade nog flyttat in i det här på studs om inte det låg lite för långt från skolan. Skolbussen går redan klockan 06:10 härifrån vilket är i tidigaste laget.


Ett bra alternativ för oss hade varit nedanstående radhus som ligger inte långt från var vi bor just nu.


Det var dock i originalstandard från tidigt 80-tal och badrummet var ganska så ofräscha. Hyresvärden är tydligen inte så pigg på att göra något åt dem.


Sen har vi även tänkt om vad gäller Pondok Indah och efter en indonesisk lunch på PIM åkte vi dit. Det vore ju så bra om vi kunde bo på gångavstånd från skolan vilket barnen är inne på mer och mer. Nedanstående hus är klart för inflyttning och det är därför osannolikt att värden vill hålla huset tomt till mars då det är aktuellt för oss att flytta.


Det var jättefint. Det enda kruxet här var den svarta köksinredningen i vardagsrummet som syns lite grann på bilden nedan. Det fanns svarta köksskåp längs en hel vägg vilket inte var så tilltalande.


Jag såg ytterligare två hus i PI, men de var båda för stora och lite ofräscha. I huset nedan höll vakten på plats på att frittera bananer. Hon var så snäll och ville skicka med ett gäng men eftersom det var massor med flugor som cirkulerade ovanför de färdigfritterade godsakerna så tackade jag nej. Sandra fick dock med sig en hel klase ofritterade bananer från trädgården. Människorna här är verkligen för snälla. De som har minst delar ofta med sig av det lilla de har.


Båda barnen kom hem direkt efter skolan igår och det händer nästan aldrig på en fredag. Sara och jag ställde oss därför och bakade lussebullar. Jag hade några paket saffran kvar och datumet på dessa hade gått ut tidigare i år. Det var kanske därför som bullarna inte blev så gula och fina som de ska bli.


De luktade och smakade saffran i alla fall och blev urgoda med mandalmassa i. 

Hugo kom hem och var stolt eftersom han hade fått beröm för sin redovisning i Social Studies. De hade gjort egna projekt och redovisade sitt arbete på ett presskonferens-liknande sätt igår. Hugo hade gjort ett arbete om King John och Magna Carta. Efter lektionen var det lunch och läraren gick då och letade efter Hugo. Hugos kompisar sa till honom att gå till lärarens rum och Hugge hann bli lite orolig och undrade varför läraren ville träffa just honom. Det visade sig att läraren bara ville ge beröm och frågade också om han fick använda Hugos arbete som exempel i sin undervisning.


Vi käkade en god fredagsmiddag hemma tillsammans för första gången på länge och gick på bio efteråt. Vi såg den nya Hunger Games-filmen som Chrille totalsågade. Vi andra tyckte den var helt OK.

Idag har vi varit och ätit lunch på KOI. Chrille åkte och spelade golf efter det. Barnen är i skolan just nu med sina kompisar och ser en musikalföreställning. Chrille och jag ska till amerikanska klubben och se stand-up ikväll med några av våra kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar