söndag 3 november 2013

Golf på Lombok

Igår lyckades vi fylla bubbelpoolen och hängde där ända tills det blev mörkt. Jag lyckades även simma några varv i poolen och fick ihop 1000 meter till slut.


På kvällen hamnade vi på Square - en riktig toppenrestaurang visade det sig och på bekvämt gångavstånd från hotellet. Tack Tripadvisor! Vi åt alla så himla gott - jag och Hugo åt lamb shanks som smälte i munnen. Barnen åt därefter en förrädiskt god fallen chocolate cake som var alldeles perfekt rinnig i mitten. De käkade som om de aldrig sett mat förut.


Imorse gick Chrille och jag upp tidigt och var först på plats i frukostmatsalen. Vi tog en taxi till Kosaido Country Club - den ena av de två golfbanor som finns på Lombok. Taxichauffören hittade knappt dit och det är inte många som känner till att man kan golfa på denna ö. Det visade sig att det kanske inte är så konstigt eftersom det såg ut som om tiden stått stilla på klubben i ett antal år. Vi var de enda ute på banan idag. Klubbhuset nedan.


Klubben ligger på Lomboks norra kust. Flera av hålen låg vackert längst vattnet och greenerna var helt OK.


Det var lite torrt på fairway emellanåt men utsikten över Giliöarna var tjusig.


Man blev riktigt sugen på att ta ett dopp i värmen - stranden var så fin. 


Vyerna var fina de också. Vi spelade bra även om Chrille tappade sitt spel på de sista nio hålet och kom in på 88 slag. Jag slog totalt 92 slag och gjorde hela två birdies vilket var fantastiskt bra för att vara jag. Vi tyckte synd om de som jobbade där - med lite marknadsföring hade många fler hittat dit. Tjejen i receptionen berättade att det är som max tio personer som spelar där per dag och vissa dagar kommer det ingen alls.


Vi mötte flera små bollförsäljare på vägen.


De här tre var så otroligt söta att jag var tvungen att köpa en boll var av dem. De blev så glada och sprang direkt hem med pengarna.


Våra barn hade under tiden bara varit hemma på hotellet. De hade i alla fall badat vilket vi inte hade trott eftersom de annars bara sitter med sina datorer och spel hela tiden. Efter en ganska så trist italiensk lunch på hotellets italienska strandrestaurang gick vi en promenad genom den lilla staden. Det finns inte så mycket att varken se eller göra här.


Gårdagens restaurang i dagsljus.


Nu är det pooltime!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar