måndag 25 november 2013

Familjeutflykt

Chrille och jag var på stand-up i lördags. Vi var där tillsammans med Steve och Tess samt nygifte Ahmad med sin fru. Två brittiska komiker hade flugits in och den förste killen hade vi redan sett här i Jakarta en gång tidigare. Han var lika bra som förra gången medan den andre killen var mindre kul och drog mest plumpa sexskämt. Många tyckte dessutom att han var förolämpande eftersom han drog vitsar om både kristna och muslimer.


Vi var inte hemma så sent eftersom vi var tvungna att gå upp relativt tidigt i söndags då vi skulle åka på en familjeutflykt med nordiska klubben. Vi åkte till CIFOR i Bogor som ligger cirka en timme söder om Jakarta. CIFOR är en global organisation för skogsbruksforskning och huvudkontoret ligger just i Bogor. Svenske Peter är chef för hela altet och det finns över 100 forskare från hela världen på plats där.


Man fick börja med en tipspromenad och på så sätt gå runt och se organisationens tjusiga område.


Vi var sist på plats av alla eftersom vi hade kommit iväg lite för sent hemifrån.


Men vi hann i alla fall komma precis i tid till välkomstalet.


Sen var det brännboll för de som orkade springa i värmen.


Nordiska klubben sponsrar några indonesiska högskolestudenter genom en lokal organisation. De fem tjejerna var också med på utflykten. Jag pratade med två av dessa - en sjuksköterskestudent och en som pluggar till miljöingenjör.


Efter brännbollsmatchen blev det fotboll. Det var ett gäng killar som var sugna på att spela och Chrille och Sara ställde också upp.


Sen var det poolparty. Vi åt en barbequelunch och de flesta barnen badade sedan hela eftermiddagen.


Det blev en toppendag och CIFOR var verkligen ett perfekt ställe att ha en familjedag på.


Mina små gryn hade protesterar innan vi åkte - de tyckte inte att det lät så kul med familjeutfllykt. Väl på plats ändrade de sig eftersom de hade så kul med ett helt gäng jämnåriga kompisar.


Vi hann att gå på bio på söndagskvällen också då vi såg Tom Hanks i Captain Phillips.

Idag måndag var det tennis som vanligt. Jag försöker spela tennis varje måndag och onsdag med ett gäng duktiga tjejer. Idag var det lunch på PIM efteråt och vi var totalt nio som kom. Det är ett trevligt gäng och många olika nationaliteter är representerade. Alla kunde inte komma på lunchen så några tennisdamer saknas på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar