lördag 2 november 2013

Lombok

Dagen började så oerhört smidigt för oss idag - både resan till flygplatsen och alla incheckningsprocedurer tog ingen tid alls. WOW! tänkte vi. Sen tog flygbussen ut oss till fel flygplan och vi höll på att åka till Palembang istället för till Lombok. 
Det är så lustigt att man alltid ska behöva ta en flygbuss eftersom det är aldrig rätt plan som står vid rätt gate. Vi satt snällt och väntade vid gate A14 imorse precis som det stod på biljetten, sen fick vi gå till gate A13 i sista sekunden när vi skulle gå ombord och eftersom planet stog vid gate B2 fick vi ta buss. Det är inte så konstigt att det blir fel med logistiken om man har detta upplägg.


Vi satt nästan längst bak i kärran denna gång eftersom det inte gick att boka platser i förväg. Vi var på flygplatsen relativt tidigt men de bästa platserna var redan upptagna konstigt nog. Chrille hade tur och kunde byta plats med en kille ombord så han fick rum med sina långa ben vid en nödutgång. Vi flög förbi de tre små Gili-öarna.


Här någonstans är vi nu - i Senggigi på Lomboks västkust. Det är första gången vi stannar till på Lombok - tidigare har vi bara landat här och åkt direkt vidare till Gili-öarna.


Det blev även ett litet äventyr på flygplatsen i Lombok. När nästan alla andra hade fått sina väskor och man sa att allt bagaget var upplockat saknades det forfarande  två väskor och en golfbag för oss. Kosong sa de bara vilket betyder noll eller inget. Chrille såg då en bagagevagn ute vid flygplanet som han pekade på och sen körde de in den vagnen till terminalen också. My God! vilken organisation.


Hotellet hade fixat med transport men chauffören verkade minst sagt sömnig. Eller fortfarande berusad. Det pågår en hinduisk ljushögtid i dagarna tre just nu och han kanske var på party igår eftersom han sa att han hade lagt sig sent. Jag var i alla fall ganska upprörd ett tag då man såg att han inte kunde hålla ögonen öppna.


Väl framme kunde vi andas ut, men då började det att störtregna. Varje gång vi har varit på Gili-örna tidigare har vi sett att det ofta regnar över Lombok. Så alltså även denna gång.


Allt ser ju lite mer grått och trist ut när det regnar.




Vi satte oss och åt lunch på hotellrestaurangen direkt och regnet upphörde under tiden.


Hotellpoolen ringlar sig runt de 16 villorna.


En tjusig välkomsthälsning var uppsatt på vår dörr.


Och vi fick även en sådan på en chokladmoussetårta som herrarna i familjen snabbt käkade upp. 


Villan vi bor i har två våningar - Chrille och jag bor på ovanvåningen.


Barnen håller till där nere.


Det är ett oerhört tjusigt ställe vi har hamnat på - nedan syns utsikten från vårt sovrum.


Alla villor har direkt poolaccess - även vi. Alla har även varsin bubbelpool - Chrille försöker fylla den med vatten just nu. Vi får se om det går- för vattenstrålen är inte så stark och bubbelpoolen är ganska så stor och djup. Den syns till höger på bilden nedan.


 Utsikt från bubbelpoolen.


En solbädd direkt i vattnet finns också.


Här ska jag ligga hela eftermiddagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar