måndag 9 april 2012

Händelserik påsk

På långfredagen var Chrille borta hela dagen och spelade golf på Pondok Indah GC. Han, Mats och Mats gick 36 hål och hade urtur med vädret. Jag däremot ägnade hela dagen helt åt barnen.

Hugo hade haft tre kompisar som hade sovit över. Det serverades mellis, middag, frukost och lunch för fyra stora och hungriga killar. Sen var kylskåpet tomt. Men de hade haft så kul. De spelade bland annat Risk halva natten.

Jag tog med mig Sara och Halle ut på lunch på Din Tai Fung på PIM och sen gick tjejerna på bio. Jag fick vänta på dem under tiden, eftersom vår chaffis hade barnkalas hemma och därför inte kunde hjälpa till med skjutsningar. Det blev en lugn hemmakväll på fredagen.


På lördag morgon spelade Sara fotboll. Hon spelade tre matcher med tre olika lag. Två av lagen spelar hon för i vanliga fall, men blev sedan även utlånad till ytterligare ett lag som inte hade tillräckligt många spelare. Hon var ganska så mör efteråt. Men så glad. Hon hade gjort mål i varenda match. Totalt åtta mål på en dag: fyra, tre respektive ett mål i de olika matcherna.


Sara har nu också fått sina nya fotbollsdräkter.



På väg hem från skolan berättade vår chaffis att Iyems - vår maids, man -Tono, hade råkat ut för en bilolycka samma morgon. När vi väl kom hem stog Iyem och diskade. - 'Allt är bra nu', sa hon. - 'Tono ligger på klinik traditional och har fått massage'. När vi fick se röntgenplåtarna började vi fundera om enbart massage verkligen skulle räcka då vi klart och tydligt såg att båda lårbenen i båda benen var helt av. Jag ringde Olle och Lise som arbetar som ortopedtekniker här. De utbildar indonesierna i att göra benproteser till männniskor som fått amputera ben. Och det är många ben som amputeras på grund av att man inte får den läkarvård man behöver. De med minst inkomst har inte råd att betala för en operation. Tono hade åkt på sin moppe och blivit påkörd av en tjej som hade somnat framför ratten... Hon hade sen dock skjutsat honom till sjukhuset direkt efter olyckan där en ortoped hade förklarat att en operation absolut är nödvändig. När de sedan fick reda på vad det kostade, så tog de alltså en taxi till klinik traditional. Lise och Olle tittade på röntgenplåtarna och konstaterade också att han åtminstone skulle förlora det ena benet om han inte opereras då brottet var så otäckt och nära knäskålen. Han fick skråmor i ansiktet också och små frakturer i ena handen.

Jag och Iyem åkte därför till klinik traditional och hämtade Tono. Han låg i en stor smutsig sjukstuga med lindade ben och hade inte ens fått smärtstillande. Vi fick hjälp med att bära in honom i bilen och körde tillbaka honom till sjukhuset. Han fick sitta upprätt i bakluckan med två brutna ben. Fortfarande utan smärtstillande. Hoppas nu inte att massagen har gjort mer skada än nytta.
Olle följde också med till sjukhuset och stöttade.


Tono kommer nu att opereras imorgon eller på onsdag. Vi hoppas att tjejen som orsakade olyckan står för hela kalaset. Bara skruvarna och plåtarna som krävs för operationen kostar ca 2000 USD, operation och sjukhusvistelse säkert en tusing till. Tjejen har i alla fall tagit de första kostnaderna. Vi har hennes namn och adress och hon har varit i kontakt med Iyem och hennes dotter flera gånger under helgen. Någon anmälan till polisen har man dock inte gjort.


Vi hade planerat att spela golf på lördag eftermiddag, men det brann ju inne. Jag var tvungen att handla snabbt som tusan och förbereda middagen istället då vi skulle ha nyinflyttade Jenny och Kent samt deras tre pojkar på middag. Jessica och Ola ringde också och undrade om vi ville hänga med dem ut och äta, men vi bjöd hit dem istället. Jag fick därför improvisera och ta fram lite köttfärssås ur frysen till barnen. Det blev en trevlig kväll i alla fall.

Och golf blev det på söndag istället. En stund i alla fall. Innan åskovädret drog in över golfbanan. Himmel vad det regnade. Vi sprang in till klubbhuset då det började blixtra alldeles ovanför oss. Väl inne i golfrestaurangen slog åskan ner så att storbild-TV:n slocknade. Vi hade inte spelat något vidare och det hade dessutom varit fruktansvärt mycket folk på banan, så det gjorde inte så mycket att vi fick gå av.


Vi åkte hem, hämtade barnen och gick och käkade lunch på Koi istället. Hugo tog sin favoriträtt där: Eggs Benetict med rökt lax.



Vi köpte även en råttfälla på vägen hem eftersom vi kvällen innan hade sett en stor råtta springa vid poolen under vår middag. Så äckligt! Chrille fyllde fällan med en stor ostbåge, men imorse när jag tittade hade myrorna käkat upp ostbågen.


På kvällen blev det bio. Vi såg 'Act of Valor' som var helt OK för att vara en actionfilm.

Först idag efter skolan kunde barnen leta efter sina påskägg som påskharen hade gömt något sent. Jag har spelat dubbelmatch i tennis idag. Två timmar. Gunilla berättade då att de skulle flytta hem nu till sommaren. Så trist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar