onsdag 25 april 2012

Skolresa till Bandung

Saras klass och en annan fjärdeklass åkte idag på skolresa till Bandung. Klasserna åkte dit i varsin buss och vi medföljande mammor åkte i egen mindre buss bakom. Det följde även med en Emergency Car med en sjuksyster i om det skulle hända någon någonting på vägen.


Första stoppet i Bandung var geologimuseet. Vi kom dit något senare än beräknat då resan tog längre tid än vanligt. Det var vägarbeten på vägen så trafiken var extra tjock.


Obligatorisk fotografering. Observera de små indonesiska barnen som står vid sidan om Saras klass. Deras skoluniformer var lite lustiga - de såg ut som små poliser och hade polismärken påsydda på uniformerna också.




Besöket var snabbt och effektivt. In och ut på mindre än en timme tror jag - inklusive fotograferingen. Barnen hade fått några uppgifter som de skulle leta svaren till inne i museet.


Det var frågor på fossiler, dinosaurier och bergarter.


Båda klasserna samlade.


Efter museet var det dags för incheckning på Hotel Sheraton Bandung. Flott värre. Inga vandrarhem här inte. Jag bor i samma rum som Sara och Katherine samt håller koll på tre flickor till i ett angränsande rum.


Barnen sprang sen direkt ner till poolen för att äta en medhavd lunch medan vi föräldrar fick dispens och kunde beställa mat i restaurangen.



De hann med lite bad också.


Därefter åkte vi till Saung Angklung Udjo, en musikskola, och såg en två timmar lång föreställning som innehöll lite av varje. Det var dockspel, musik framförd på traditionella indonesiska instrument samt dans som även vi fick vara med på.


Det var allsång också då vi bland annat sjöng Do, re, mi...


Barnen i musikskolan uppträder varje dag. De kom upp till oss i publiken för att visa hur man spelar instrumentet anklung som är gjort av bambu.


Det var en härlig upplevelse.


På kvällen var det middag på hotellet med efterföljande talangshow.

Nu är klockan strax 22:00 och läggdags. Jag ska snart släcka ner. Imorgon ska vi vandra vid en vulkan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar