söndag 29 juli 2012

Delfiner, massor av delfiner

Idag söndag var det återigen dags för snorkling. Vi var på två olika ställen runt ön och åkte förbi den lilla staden på ön. Där finns både en kyrka och en moske.


Sara tog med sig sitt Nintendospel eftersom hon inte visste om hon vågade hoppa i efter gårdagens manetattack. Hon skippade första snorklingen och Gustav höll henne sällskap ombord. Han var så trött imorse och orkade inte simma.
De missade världens snorkling! Vi snorklade längs en mycket brant kant och det var så häftigt att simma över ett sådant djup. Vi såg många fina koraller och fiskar. En stor Napoleonfisk bland annat.


'

På väg till andra snorklingstället såg vi helt plötsligt ett stort stim med delfiner. De simmade kring oss ett bra tag och vi följde efter dem med båten så gott det gick.


Ibland kom de riktigt nära.


Det var helt fantastiskt. Några av oss hoppade i och hoppades få simma med dem, men de såg bara några delfiner simma djupt nere under dem.


Dagens andra snorklingställe var nästan läckrare än det första. Då var Sara också med. Vi såg bland annat en stor sköldpadda, razor fish och en pytteliten knallgul current eel som verkade aggressiv.




Det har varit en riktigt lyckad snorklingsdag idag!



När vi kom hem satt denna lilla söta syrsa på min handduk.


Lunchen - idag fried noodles och chicken nuggets, satt som en smäck efter all simning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar