torsdag 19 juli 2012

Turister i Jakan

Igår var vi i Kota, det vill säga gamla stan här i Jakarta. Detta ligger i norra delarna av staden och resan dit gick över förväntan snabbt.


Tyvärr har man låtit dessa fina kvarter att förfalla helt. Torget är det enda som rustats upp. Barnen testade att cykla på tandemcyklar som i princip - förutom några museer, är det enda man kan göra här. Det gick inte så bra till en början.


Det var betydligt lättare att cykla två i taget.



Vi gick ett kvarter bort till den smutsiga floden också - vattnet där var inte lika svart, oljigt och trögflytande som vanligt. Det var dock inte rent.


Vi fortsatte med lunch på Cafe Batavia.


Jag och Ninni tog sen en taxi till shopping-Meccat Manga Dua. Ninni was in heaven. Det fanns så mycket väskor att välja på och hon kom hem med tre stycken. Enda kruxet var att det tog två och en halvtimme att ta sig hem därifrån. Pust.


Barnen och Martin var på Waterbom under tiden. När de kom hem var det strömavbrott så det var spel och levande ljus på kvällen som gällde.


Vi vuxna var på Chrilles stamställe Loewy's och åt middag tillsammans med Melissa och Ulrik samt några kollegor till Chrille. Vi svängde sedan förbi nattklubben Bats på vägen hem och där var det fullt av äldre vita män och unga, snygga indonesiska kvinnor..... de vita fruarna lös med sin frånvaro - de är väl hemma på semester.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar