lördag 21 juli 2012

Gili - tredje gången gillt

... i alla fall för oss. De tre små Giliöarna syntes tjusigt från planet och vi befinner oss nu på den största av dessa - Gili Trawangan.


Det tar två timmar att flyga från Jakarta till Lombok. På Lombok måste man först transportera sig från flygplatsen som ligger på den södra delen av ön till Bangsal som ligger på norra Lombok. Vi åkte minibuss i en och en halv timme och vissa av oss bredde us sig mer än de andra och lutade tillbaka stolsryggarna så långt det gick.... Vi åkte the Monkey Road och såg många små apor på vägen.


Vi fick muta oss igenom vägspärren (20.000 Rp) i Bangsal för att slippa åka häst och vagn sista biten till båten. Väl framme fick vi charta en egen båt för att ta oss över till Gili Tralala - som ön också kallas, då den allmänna båten precis hade gått. Vi fick dock några fripassagerare med oss.


Återigen bor vi på Villa Ombak.


Gili är sig likt.


Igår var alla supertrötta efter resan och det hektiska schemat i Jakan. Det blev en lugn middag på the Beachhouse. Lugn och lugn förresten - de spelade Gipsy Kings och sjuttitalsdisco på högsta volym, men maten var god. Idag fortsätter vi att ta igen oss. Det har varit poolside hela dagen. Jag och Chrille orkade i alla fall gå en morgonpromenad runt ön. Ninni sprang runt igår och det är en sträcka på nästan sju kilometer. Barnen har badat.


Och badat.


Lite pingis...


...och schack räckte krafterna också till.


En fjäril tog sig också ett dopp i poolen.


Idag är det dessvärre Chrilles sista kväll här på Gili med oss - han måste hem och jobba. Hans flyg har dessutom blivit flyttat från sen eftermiddag till lunchtid imorgon. Han får knappt någon tid alls på Gili med oss. Så trist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar