torsdag 12 juli 2012

Hemma igen

Vi är tillbaka på hemmaplan igen. Det kändes riktigt skönt att komma hem till värmen. Resan gick över förväntan snabbt dessutom. Hugo låg och sov på golvet i flygplanet så Sara kunde sträcka ut sig på två säten.

En sak man ska undvika då man mellanlandar i Amsterdam är att äta på restaurangerna. Gud så dyrt det var! Sara vägrar att äta flygplansmat sedan en tid tillbaka och vi jäktar alltid runt och letar mat under alla mellanlandningar. Shiphols flygplats bjöd på så dålig snabbmat och fruktansvärt dålig service. Först köade man urlänge för att beställa maten och sen var det lika lång kö till kassan. McDonalds var dubbelt, eller nästan tre gånger så dyrt som i Sverige. Sara får från och med nu lära sig att äta maten ombord.

Igår var det guvernörsval i Jakarta och alla var därför lediga från sina jobb. Alla utom de på Chrilles företag av någon konstig anledning. Man hade satt upp vallokaler lite varstans och det gick mycket lugnt till. Man brukar annars varna för oroligheter då det är val.


Hugo har spelat LoL ända sedan vi kom hem. Igår hade han Yaa och Jonathan över och alla satt böjda över sina datorer hela dagen. Jonathan sov också över. Sara är jetlaggad som tusan. Hon orkade bara följa med till Poins Square igår. Där köpte vi två par Converseskor till henne. Idag har hon bara legat på soffan.

Det är torrt här nu och när jag försökte vattna lite i trädgården nu på eftermiddagen gick kranen sönder och det forsade ut vatten. Jag blev sjöblöt, men fick snart hjälp av Iyem som tursamt hade köpt en ny. Det är tydligen den tredje som går sönder inom loppet av en vecka. Kranarna håller tydligen bara ett år här i Indonesien.


Tillsammans med chaffisen och säkerhetsvakten bytte hon kranen på en gång. Nu går det dock inte att sätta i slangen för bevattning. Det får bli en uppgift för morgondagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar