söndag 29 juli 2012

Snorkling - världens bästa?

Igår lördag var det äntligen dags att se om snorlingen här verkligen är så bra som alla säger. Engströmmarna var redo.


Det tog dock ett tag innan vi kom iväg eftersom båten stog på grund. Alla fick hjälpas åt att gunga loss den från sanden.


Första stoppet var vid grannön Siladen. Vattnet var alldeles kristallklart och korallerna helt fantastiska. Det blir snabbt mycket djupt kring öarna och det är bra strömmar och cirkulation på vattnet vilket gör att temperaturen i havet inte har stigit lika mycket som på andra ställen i världen. Korallerna dör tydligen om vattentemperaturen ligger på över 30 grader under längre perioder.

Vi såg också en massa fina fiskar. Bland annat två giftiga Fire fish och massor med ettriga små anemonfiskar.



Barnen kom på att man kunde hoppa från båten också.


Det höll de på med ett bra tag ända tills Sara blev bränd av en manet på armen. Båtkillarna hällde snabbt på vinäger och rodnaden la sig efter ett tag.


Snorklingen var verkligen fantastisk!


Tur är ju det för det finns inte mycket annat att sysselsätta sig med här. Vår resort ligger lite ödsligt och det finns inte mycket att göra på den lilla ön överlag. Dagsschemat ser ut som följer:

07:30 frukost
08:30 snorkling
12:30 lunch
16:00 afternoon tea
19:00 middag

Det finns totalt cirka 20 gäster här på hotellet och alla äter alla måltider tillsammans. Det är helpension för det finns inga restauranger i närheten. Stämningen är väldigt familjär och man umgås med de andra gästerna och ägarparet. Samt deras tre hundar. Vi kommer att vara mycket utvilade efter vår vistelse här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar