tisdag 18 september 2012

Föreläsning på JIS

Efter en tuff boot-camp - som började redan 07:15 (!), stressade jag iväg till skolan för att gå på en föreläsning anordnad för oss föräldrar. Jag eftersvettades ymnigt på vägen dit.
Föreläsningens titel var The Pressured Child: Helping Your Child Find Success in School and Lifeoch hölls av Dr Michael Thompson, psykolog och författare. Mycket intressant - speciellt för de koreanska tigermorsorna.
 
Han pratade bland annat om att ungdomar stressas för att söka till speciella skolor - det finns i grova drag tio internationella skolor man pratar om. Såsom tex Harvard, som många föräldrar har som mål för sina barn och tvingar dem att plugga hysteriskt inför sina SAT-prov får att kunna söka in där. Det är dock inte så lätt att ta sig in på en Ivy League-skola. Det är lika svårt som att komma med på OS. Och lyckas man, får man tampas med de allra duktigaste och kanske får nöja sig med att tillhöra de allra sämsta. Han menade att det bara i USA finns 3600 andra universitet och högskolor och att man skulle välja en miljö som får barnet att växa.
 
 
Senare åkte jag till skräddaren i Kemang och beställde tre skjortor till Chrille.
 
 
Vår chaffis har stora problem med sitt boende och vill låna en massa pengar. Avbetalningsplanen skulle bli några år lång, och vi vet ju inte hur länge vi blir kvar här. Nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar