torsdag 20 september 2012

Fortsatt torka

Igår var jag på ett ganska långt möte om dekorationerna till kräftskivan på hotellet igen. På kvällen var det också bokklubbspremiär för denna termin. Vi träffades på restaurang PepeNero och jag och barnen hann med en middag innan tjejerna dök upp. Sen fick de åka hem.
 
 
Pizzorna på PepeNero är ganska goda, men den övriga maten katastrofal. Jag beställde en mussel- och snäcksoppa. Snäckorna var tyvärr slut, och musslorna som kom in badade i halvljummet och grådaskigt vatten. Fy fasen vad tråkigt. Det är inte första gången man går därifrån så besviken.
 
 
Vi valde fyra av nedanstående böcker och det ska bli härligt att sätta igång med läsningen igen. Några av oss fortsatte till baren Da Hoi som ligger alldeles bredvid.
 
 
Här är det annars fortsatt torka. Enligt Jakarta Post idag har det tydligen inte regnat här på över fyra månader nu. Vanligtvis varar torrperioden i ungefär två månader och årets torka innebär stora problem för bönderna. Vattnet börjar ta slut på flera håll. Råttorna frodas dock som vanligt. Imorse låg denna färska goding utanför vår port då jag skulle cykla bort till bahasalektionen hemma hos Gitte.
 
 
Idag är det också andra valomgången av Jakartas guvernör. Skolor och arbetsplatser är därför stängda och man har placerat ut poliser överallt för att minska förväntade oroligheter i samband med detta. Chrilles företag är ett av de få där alla jobbar idag. Barnens skola har också öppet som vanligt och Hugo har en helt vanlig skoldag. Sara är dock ledig idag och imorgon då lärarna är upptagna med konferenser. Sara och jag var därför på CITOS och åt lunch. Sen tjatade hon till sig en jacka som hon hade spanat på länge, länge.....
 
 
Därifrån åkte vi direkt till JIS då vi skulle träffa Saras lärare Mr Langley för Saras goal setting conference. Vi hann med en snabb fika i skolkafeterian innan.
 
 
Saras mål i år är att läsa mer (har vi hört detta förut...) och slå upp svåra ord i ordlistan för att bygga på ordförrådet. I matte skulle hon försöka ta det lugnare för att undvika slarvfel. Annars var allt bara bra. Hon tycker tyvärr inte det är så kul att gå i skolan just nu säger hon.
 
 
En kort presentation av Sara finns uppsatt utanför hennes hemklassrum.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar