måndag 3 september 2012

Poliskontroll


Så har ännu en vecka gått med blixtens hastighet och jag har inte haft tid att blogga ett endaste dugg. Det har varit styrelsemöte med nordiska klubben, sponsringsjobb med Isabelle och därimellan lunch med nyanlända svenskar. Vi hade två nyinflyttade svenska familjer hemma på middag i lördags och Hugo har fått två nya precis jämngamla svenska killkompisar vilket är urkul.
 
I fredags var Chrille och jag och mötte Torsten och Geri inne i stan på Otel Lobby och drack en massa goda drinkar. Geri känner både kocken och ägaren av stället och fick prova på drinkar som ännu inte fanns med på menyn. Det kom även in en urgod glassbuffe och jackfruitglassen där var en riktig vinnare. Flott värre.
 
Som vanlig på lördagar var det också fotbollsmatch även denna helg. Denna lördag var det derby dessutom. Hugos lag mötte Saras. Saras gäng vann med 2-1 så det var ett glatt barn hemma den dagen i alla fall.
 
 
Halle följde med och hejjade.
 
 
Det var en svettig match som började klockan 13 på dagen. Det måste ha varit värmerkord av något slag. Biltermometern som i och för sig man inte kan lita på stod på 41 grader och det är det högsta vi sett hittills. Bra att barnen fick dricka och iskall frukt mellan kvartarna.
 
 
 
Igår söndag fick det bli en familjedag. Vi åkte in till Sydostasiens största shoppingmall Grand Indonesia och där stog lyxbilarna på rad.
 
 
Vi gick över till det andra enorma shoppingstället Plaza Indonesia som ligger vägg ivägg med Grand Indonesia och käkade hamburgare till lunch på Hard Rock Café.
 
 
Efter det var det bowling på Spincity där det gick bättre för vissa än för andra.
 
 
Vi gick därefter tillbaka till grand Indonesia för att gå på bio. Därifrån har man en tjusig utsikt över de centrala delarna av Jakarta. Vi såg den nya Bourne-filmen, the Bourne Legacy vars manus man nog hade kunnat jobba lite mer på. Både Chrille och jag nickade till emellanåt.
 
 
Vår chaffis Maryono var ledig igår och vi hade därför en vikarie. Den killen hade ingen bra dag eftersom han blev inviftad av polisen för att ha sneddat lite för snabbt över tre filer. Att det sedan kör fyra man utan hjälm på en motorcykel alldeles bredvid är inget den polisen brydde sig om.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar