lördag 29 september 2012

Pedro is in town!

I torsdags var jag hos Jessica en sväng och hennes kaniner har fått så fina ungar! De förökar sig med blixtens hastighet för övrigt ...
 
 
I fredags var barnen lediga från skolan eftersom lärarna hade studiedag. Hugo hade därför spelkväll med Ya och Jonathan kvällen innan och de kom aldrig i säng. Sara var hos Kenzie, en ny kompis, hela fredagen. Kenzie är från USA och tjejerna spelar basket tillsammans. Jag var då ute och spelade golf med Birgitta och Mari igen. Det var lika trevligt som förra gången och vi var Matoa för att de skulle få spela den banan åtminstone en gång innan tävlingen på onsdag. Sen åkte jag och Birgitta till ett nyöppnat shoppingcentrum som ligger alldeles i närheten av oss. Lippo Mall heter det och båda vi handlade inför helgens soccer moms obligations. En massa dricka och snacks.
 
Idag har vi varit på barnens sportaktiviteter hela dagen. Det började med en basketturnering redan klockan 09:00 ute på Sekolah Tiara Bangsa, en annan internationell skola som ligger i östra Jakarta. Hugo spelade med JIS middle school-lag och eftersom han blev utvalt sist fick han också minst speltid av alla. Han är yngst i laget, men vi tyckte inte att han var sämst bland grabbarna. De vann sin första match stort, men förlorade å andra sidan jättemycket i den andra. De mötte då ett år äldre grabbar som alla var längre, större och snabbare än vårt gäng.
 
 
 
Eftersnack innan det var dags för oss att bege oss till vår skola för dagens övriga programpunkter.
 
 
Hugo bytte raskt om till sin fotbollsstass och spelade en match i hettan mitt på dagen. Han sprang och sprang. Och jag serverade dricka, vattenmelon och frysta apelsinklyftor mellan varven.
 
 
Hugo har väntat så på att hans bästis Pedro skulle komma från Nigeria. Han landade sent igår och grabbarna blev så glada över att få träffas igen då Pedro dök upp vid fotbollsplanen. Några grabbar ropade -"Hugo, your best friend Pedro is here" till Hugo redan när vi gick ut från bilen.
Pedro flyttade från Jakarta i somras, men eftersom hans bror går sista året på gymnasiet blev han kvar här. Pedro och hans familj är här och hälsar på honom just nu.
 
Pedro ryckte även in i motståndarlaget som hade lite kort om folk.
 
 
Sara spelade under tiden en basketmatch.
 
 
Sen blev det en fotbollsmatch även för hennes del.
 
 
Då åkte jag iväg och handlade eftersom Pedro ska sova över hos oss och grabbarna var hungriga efter dagens alla aktiviteter. De har nu käkat och är på bio tillsammans med en annan kompis, Diego. Vi andra ska ha en lugn kväll framför TV eftersom Sara och Chrille precis har kommit hem med ett gäng nya filmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar