måndag 15 oktober 2012

Höstlov på Bali

Eftersom det är höstlov från skolan denna vecka är vi på Bali. Denna gång på den östra delen av ön, i byn Candidasa. Resan gick över förväntan smidigt trots att det hade varit stor baluns hemma hos Gitte och Kenneth kvällen innan och det hade inte blivit många timmars sömn innan det var dags att bege sig till flygplatsen. Det tog sedan två timmar att åka bil från flygplatsen på Bali. Trafiken i  Denpasar, Balis huvudstad, är lika vidrig som i Jakarta och vi stog helt stilla tidvis. Som tur var hade vi köpt lunch på flygplatsens nyöppnade Big Burger-restaurang innan vi satte oss i bilen.
 
 
Hotellet ligger precis vid havet och man ser några små kobbar ligga utströdda i vattnet. Det är tydligen bra dykställen och vi planerar att göra ett dyk eller två här imorgon. Längre ut mot horisonten ser man Pulau Penida och Pulau Lembongan. Ännu längre bort ligger Lombok och de tre små Gilliöarna.
 
 
Det är mycket stilla här. Lågsäsong - vi är de enda som ligger vid poolen idag.
 
 
Det ligger ett antal privata villor här i närheten som tydligen ägs av australiensare.
 
 
 
Vårt rum. Det är mycket rent och snyggt överallt. Badrummet är utomhus och gränsar till grannens utomhusbadrum vilket jag tycket är lite småäckligt. Det är dock ganska vanligt här.
 
 
 
Det blåste friskt igår på eftermiddagen och i natt kom också världens regn.
 
 
På kvällen promenerade vi 'in till stan' och åt middag. Promenaden in tog cirka tio minuter och gick längs en bitvis mörk bakgata. Väl inne i stan fanns det många små krogar och affärer som alla låg längs stora huvudvägen. Det var helt folktomt överallt och man tyckte synd om restaurangägarna som försökte locka in en till sin restaurang. Och det kändes sådär tryggt att gå där i mörkret då folk kör som galningar genom den lilla byn. Vi hamnade i alla fall på en trevlig restaurang där borden stog ute i en lummig trädgård.
 
 
Maten var så där. Inget märkvärdigt.
 
 
Idag blir det en stilla dag vid poolen då jag har mått lite halvtaskigt. Igår hade jag nog lite feber och ont i halsen, men känner mig mycket bättre idag efter tolv timmars sömn i natt.
Barnen börjar redan tröttna på stillheten här. De vill att vi ska byta hotell tidigare än planerat. Men det är nyttigt att ha lite tråkigt emellanåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar