måndag 22 oktober 2012

På hemmaplan igen

Igår checkade vi ut från hotellet, packade in allt bagage i bilen och gav oss iväg med siktet inställt på Balis bästa strand. Eftersom bilresan tog längre tid än beräknat - bland annat på grund av ett shoppingstopp, blev det lite bråttom med så hungriga och illamående barn i bilen och vi fick improvisera och ta en strand på vägen där det fanns en restaurang. En strand som chaffisen kände till.
Vi hamnade på ett ställe som hette Dreamland Kelapa.
 
Åk inte hit! Det är busslaster med kineser som är här på dagsturer och maten i restaurangen är under all kritik. Man serverar köttfärssås direkt ur konservburk och frysta industrivårrullar. Fy fasen. Jag bråkade som vanligt och vi slapp betala för maten i alla fall.
 
 
Intentionerna med stället var säkert goda och det ligger fint, men stället nådde absolut inte upp i Ku De Ta eller Potato Head-klass eftersom man hade småslarvat med det mesta. Smutsigt överallt och kinesiskor som helt öppet stog och duschade bort sand ur underlivet lite för länge. Äckligt!
 
 
Sara och Chrille tog ett dopp i vågorna efter lunch medan Hugo var tvungen att se klart sin Snabba Cash-rulle på paddan.
 
 
Vi kom hem igår kväll och idag var Hugo så trött när jag väckte honom i vanlig tid klockan 06:00. Sara var fortsatt ledig eftersom lärarna på PIE har studiedag idag. Hon, Halle och jag åkte in till stan en sväng eftersom Sara så gärna ville se på Hollistergrejerna i outlet-affären. Just kepsen är inte från Hollister, däremot tröjan.
 
 
Vi käkade lunch på Pacific Place.
 
 
Jag passade även på att handla och tjejerna följde gärna med in på Kem Chicks eftersom de har mycket gott godis från alla möjliga länder i den affären. De kom ut med några amerikanska godsaker.
 
 
Vår fina tavla med familjeregler har nu kommit upp i köket. Under den syns en stor skål i aluminium som vi släpade med oss hem från Bali. Den skall fyllas med is och drycker när vi har party framöver.
 
 
I samma affär hittade jag också det här fina trädet, the Tree of Life.
 
 
Just nu är det myrkalas i köket.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar