onsdag 17 oktober 2012

Vi dyker igen!

Det finns ett antal små gazebos mellan poolen och stranden och de har klart blivit våra favoritplatser här på hotellet. Bästa tiden att slappa i en sådan är timmarna innan solnedgång. Det blåser alltid en lätt bris och man ser sen solen gå ner över ön. Där finns även WIFI som vissa uppskattar extra mycket.
 
 
Igår promenerade vi till en restaurang på ett grannhotell som ligger halvvägs upp till huvudvägen. Det var ett litet och fräscht ställe, men eftersom vi inte var de enda gästerna (två bord till var upptagna) tog det nästan en timme att få in maten. Men den var å andra sidan god.
 
 
Så här ser den lilla bakgatan ut - alltså den som leder upp till huvudvägen.
 
 
Idag var vi uppe tidigare än de andra dagarna. Vi skulle följa med den lokala dykklubben ut och dyka.
 
 
Vi åkte först bil i kanske 20 minuter till Padang Bay. Därifrån går det många båtar ut till de andra öarna i närheten så det var fullt fart i den lilla bukten.
 
 
Vi fick byta om där på stranden mitt bland alla turister och Hugos våtdräkt visade sig vara två storlekar för stor och våra skor på gränser till små. Våra viktbälten tog också sin tid att lokalisera. Jag trodde att det skulle vara mer ordning och reda eftersom det är en tysk som driver dykklubben vi åkte ut med. Han tog betalt i tyska pengar dessutom. Många sådana per dyk.
 
 
Hugo frös som tusan i sin stora våtdräkt - det är ganska så kallt i vattnet. Säkert bara 25 grader. På första dykstället var vågorna höga och vattnet var inte så inbjudande att hoppa ner i. Det var dålig sikt där också.
 
 
Båda dyken idag var i närheten av Padang Bay. Det ena var 33 och det andra 45 minuter långt. Vi gick ner till cirka 17 meter som max idag.
 
 
Sara hängde också med, men fick inte hoppa i och dyka.
 
 
Dagens andra dyk var klart bäst. Då dök vi vid the Blue Lagoon där det är en fin vit sandbotten med stora korallformationer överallt. Vi såg en massa fina fiskar varav flera små rockor med blå prickar på.
 
 
Vi hann med en lunch med de andra dykarna i Padang Bay innan bussen gick hem.
 
 
Imorgon ska vi flytta på oss. Barnen längtar. Efter pappa också som ska komma och möta upp oss på nya stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar