lördag 20 juli 2013

Båtresa till Gili

Padang Bay, östra Bali, tidig morgon igår.


Vi var alla mycket utvilade eftersom vi hade kommit i säng redan klockan åtta kvällen innan eftersom vi var rätt så möra efter resan från Komodo.


Padang Bay är inte någon höjdare - det känns mer som bara ett stopover-ställe för de som ska ta båten till Gili och Lombok. Lite förvånande var det därför att villorna vi bodde i - Bloo Villas, var privatägda. Villan nedanför vår ägdes av en svensk som precis hade byggt den.


Mat- och solglasögonförsäljarna krestade kring oss på piren och Linus gjorde flera affärer. Han fick hjälp med prutningen av både Hugo och Jojje.


Det blev totalt två par solbrillor till lille farbrorn som var så nöjd så. Han har fått mersmak för shopping och vill ge sig ut igen asap.


Klockan 09:15 gick vi ombord på Gilicat II och gav oss ut på de höga vågorna.


Tyvärr blev både Lova och Linus sjösjuka och fick under nästan hela resan stå längst bak i båten och andas frisk luft. De och Jeanette och Jojje blev helt genomblöta på kuppen. Jag blev också lite smådålig i början av resan, men fick lyckligtvis ett sjösjukepiller av ett belgiskt smekmånadspar som satt bredvid oss.


Båtresan tog 2,5 timmar och det var mycket skönt att gå iland på Gili Trawangan.



Efter den sedvanliga hästskjutsen från hamnen hamande vi så äntligen på Luce d'Alma Resort där vi bott en gång tidigare. Chrille anslöt efter en stund han med och vi hade alla en skön eftermiddag vid den fina och 80-meters långa poolen. Vattnet är inte lika varmt som förut vilket var skönt.


På kvällen cyklade vi bort till Trattoria och käkade goda pizzor. Jeanette gillar Gili helskarpt redan nu. Ön påminner henne om platserna vi besökte på vår jordenruntresa för 22 år sedan. Vi kommer nog att ha en toppenvecka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar