torsdag 18 juli 2013

Hej då Komodo!

De två sista dagarna på ön Sebayor i Komodo var lugna och sköna.



Vi läste och spelade spel i matsalen.



Och snorklade även på det fantastiska husrevet så klart. Vi såg stora cattlefish, eagle ray som flög förbi under vattnet och en massa andra färgglada fiskar. Jeanette har med sig massor av strandleksaker så det spelades lite strandtennis i solnedgången också.


Igår onsdag - då Lova äntligen fick doppa huvudet, gjorde vi en snorklingstur och fick åka i en av de fina båtarna med sittkuddar på taket.


Båten gick redan 08:30 och eftersom det tog sin tid att komma till det första snorklingsstället hann vi smälta frukosten i lugn och ro.






Första stoppet var Manta Point, Makaser. Tyvärr blåste det fasanfullt den dagen och vågorna gick höga. Jag och Hugo gav upp efter en stund medan de andra fortsatte snorklingen. De hade tur och fick till slut se en manta de med.


Sara var inte så sugen att snorkla alls då.


Andra stället var betydliget finare där vi snorklade längs en vägg. Vi var tvungna att hålla oss bakon en klippa för att inte försvinna bort med strömmen och det blev dramatiskt när vi skulle tillbaka upp på båten efteråt. Båten höll på att åka in i revet och vi fick skynda oss ombord. Vi käkade lunch på båten och solade på taket. Barnen Engström brände sig lite eftersom det var lite för varmt och skönt i solen.


Sista stoppet var nästan dagens bästa. Snorlingen var bra och vi såg flera stora sköldpaddor.


Alla utom mammorna hoppade sedan från båten. De som badade tyckte att hoppandet var dagens höjdpunkt.


Dive mastern Denny från Manado var vår guide - och han hoppade han också.




En härlig dag!


Idag torsdag gick vi upp i ottan, käkade en snabb frukost, sa vi hej då till alla italienare på ön och tog sen två speedbåtar in till Labuanbajo på Flores.




Vi landade på Bali enligt tidtabell. Det fick bli en lunch på Burger King och kaffe på Starbucks innan vi tog en bil till Padang Bay. Imorgon på morgonen ska vi ta en båt till Gili Trawangan.


Det fick bli en natt på Bali eftersom det var svårt att få allt att klaffa på en dag. Vi bor i varsin familjevilla på Bloo Villas och har denna utsikt från vårt rum.


Det finns knappt några väggar i villan....  


... så i natt får man förlita sig helt på myggnätet ovan sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar